Spišiačky v Cegléde okradli aj o bielizeň

Prehrali a ešte ich aj vykradli. Maďarský Cegléd po prvý raz vyhral zápas MEL súťaže, no Spišiačky sa v druhom polčase viac strachovali o svoje ukradnuté veci, ako o stratené majstrovské body.
Prehrali a ešte ich aj vykradli. Maďarský Cegléd po prvý raz vyhral zápas MEL súťaže, no Spišiačky sa v druhom polčase viac strachovali o svoje ukradnuté veci, ako o stratené majstrovské body. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|11. jan 2014 o 00:00

Šok po prvom polčase – šatňu našli „vybielenú“. Na druhý polčas sa už nedokázali koncentrovať.



SP. NOVÁ VES. V ďalšom kole nadnárodnej súťaže basketbalistiek sa Spišiačky predstavili na palubovke posledného tímu tabuľky – Ceglédu. Na tento súboj v prvú januárovú stredu v Maďarsku budú zverenkyne trénera Dávida Demečka dlho myslieť.

Konečný výsledok 71:79 časom upadne do zabudnutia, ale na to, čo sa udialo počas prvého polčasu v ich šatni, budú spomínať stále.

Zlodejom stačil polčas, kradli aj spodnú bielizeň

Po prvom polčase prehrávali spišskonovoveské basketbalistky 36:41 a cez prestávku si chystal tréner k dievčatám príhovor, aby sa v druhej časti hry zlepšili. Na jeho slová nedošlo. Spišiačky našli svoju šatňu vykradnutú.

„Takýto zážitok som už raz mala, keď ma okradli počas pôsobenia v Rožňave, ale to nebolo v šatni. Pre mňa je to nie dvojnásobná negatívna skúsenosť, ale štvornásobná. Ukradli mi s ostatnými vecami aj občiansky preukaz a od augusta si ho tak idem po štvrtý raz vybavovať. Jeden telefón mi v Cegléde ukradli, druhý mi ostal. Vykradli nás cez polčas. Nechceme sa na to vyhovárať, ale narýchlo sme museli cez prestávku riešiť blokovanie mobilov, platobných kariet, plus rozmýšľať nad tým, ako pôjdeme domov, lebo zlodeji ukradli niektorým spoluhráčkam ešte aj spodnú bielizeň. To sa potom odrazilo na našej koncentrácii a výkone v druhom polčase,“ opísala hektické chvíle v maďarskom Cegléde Diana Beňušková, ktorá patrila medzi najviac okradnuté hráčky Rüconu Spišská Nová Ves.

Vyobliekané proti Petržalke

Na druhý deň už hráčky Rüconu Spišská Nová Ves trénovali bez väčších problémov. Niektoré si doplnili výstroj, no najviac ich mrzia zmiznuté telefóny, bankomatové karty, tablety.

Rovnako mrzí aj prehra na pôde posledného Ceglédu, ktorý po prvý raz v stredoeurópskej lige bodoval naplno.

Pozornosť už musia sústrediť na ďalšie stretnutie, ktoré odohrajú v nedeľu doma proti Petržalke.

„Určite Petržalku nepodceníme. Vo svojom kádri majú šikovné dievčatá. Musíme pristúpiť k zápasu zodpovedne. Na začiatku roka sme prišli nielen o ukradnuté veci, ale aj o body v súťaži. Proti Petržalke musíme ukázať, že basketbal hrať vieme. Chceme našim fanúšikom ukázať, že my sme ten tím, ktorý chce v tomto stretnutí zvíťaziť.“

S novými posilami?

Starý rok zakončil Rücon Spišská Nová Ves veľkým víťazstvom proti Ružomberku. Lenže v tomto stretnutí sa zranila opora družstva Regina Palušná. Hneď v nasledujúcich stretnutiach sa ukázalo, ako bude táto hráčka Rüconu chýbať.

V Cegléde mal tréner Demečko k dispozícii len sedem hráčok. Dobrou správou je, že vedenie klubu opäť angažovalo skúsenú Luciu Láskovú a na Spiš prichádza aj Ana Baletičová. Táto 28–ročná, 185 cm vysoká reprezentantka Čiernej Hory podpísala s Rüconom zmluvu do konca aktuálnej sezóny.

„Je otázne, či obe nové posily v nedeľu nastúpia. Vo FIBA majú ešte vianočnú prestávku, a tak sú menšie komplikácie okolo ich štartu. Jedna z nich však hrať určite bude,“ tajuplne naznačila Diana Beňušková. Nielen hráčky, ale aj diváci sa veľmi tešia na návrat Lucie Láskovej do metropoly Spiša.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spišiačky v Cegléde okradli aj o bielizeň