Spišiaci premožiteľa nenašli ani v Seredi

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Marián Dic|31. okt 2017 o 00:00

Stále sa zlepšujúci tím Spišiakov sa predstavil na ihrisku momentálne druhého tímu.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Stále sa zlepšujúci tím Spišiakov, ktorý už od polovice septembra ťahal sériu piatich duelov s kvalitnými mužstvami bez straty čo i len bodu, sa v nedeľu predstavil na ihrisku momentálne druhého tímu v Seredi.

Svoju stúpajúcu formu potvrdili hostia aj v tomto meraní síl, keď sa so strelecky najproduktívnejším kolektívom v súťaži postarali aj za nepriaznivého jesenného počasia o obojstranne atraktívny zápas s bohatou gólovou úrodou.

Vývoj celého merania síl sa niesol v ofenzívnom poňatí hry družstiev, pričom tá sa prevažne prelievala z jednej strany na druhú.

Spišiaci si síce boli výraznej efektivity hostiteľov plne vedomí, no hneď na začiatku duelu na túto ich prednosť akoby pozabudli a po zaváhaní umožnili Seredčanom dostať sa do vedenia.

Raketový nástup hostiteľov však Spišiakov vôbec nezlomil, ba práve naopak vyburcoval ich k zvýšenému tlaku na bránu domácich, ktorí v nie jednom prípade museli okamžite odolávať dobíjaniu ich svätyne.

Nedokázali to ale po štvrťhodine súboja, keď hostia po skvelých akciách nepríjemne zaskočili domácich a zaslúžene dvomi presnými zásahmi otočili skóre stretnutia vo svoj prospech.

Po týchto dvoch momentoch, ktoré viditeľne zahrali do kariet hosťujúcemu tímu sa však v ďalšom priebehu obraz hry ešte viac zrýchlil a duel sa stal o to dramatickejší.

Svoje snaženie o vrátenie sa do zápasu vyrovnávajúcim gólom sa podarilo Seredi po polhodine merania síl, keď sa z bieleho bodu nemýlil Mečiar.

Po tomto momente sa už do prestávky nič podstatné neudialo a mužstvá odchádzali do kabín so zmierlivým skóre. Po zmene strán bolo otázkou, či za silného vetra budú kolektívy pokračovať vo vysokom nasadení a budú pribúdať góly, no to sa už dostatočne nepotvrdilo.

Domáci sa usilovali dôraznou hrou nakloniť misky váh na svoju stranu, čo sa im aj v záverečnej fáze po azda jedinej stopercentnej šanci aj podarilo.

Spišiaci sa ale napriek inkasovanému gólu stále nevzdávali a akýkoľvek odchod z trávnika s prázdnymi rukami si absolútne nepripúšťali.

Ich odhodlanie a statočnosť im napokon priniesla v samom finiši zápasu zaslúžený presný zásah z kopačky Vilkovského, vďaka ktorému opäť potvrdili svoju hernú a morálnu silu, ktorá v poslednom období robí stále nemálo starostí aj vyspelým kolektívom z horných priečok súťaže.

Po vynikajúco zvládnutom zápase prejavil maximálnu spokojnosť a nadšenie aj kouč Sp. N. Vsi Branislav Ondáš.

„Stretnutie sa odohralo v silnom vetre, čo výrazne ovplyvnilo celý priebeh zápasu. Do stretnutia sme nevstúpili najlepšie, Keďže domáci sa dostali do vedenia, no v ďalšom priebehu naši chlapci na nepriaznivý stav výborne zareagovali a po dvoch pekných akciách sme zvrátili priebeh duelu na 1:2. Domáci sa však po jednej z kvalitných brejkových situácií dokázali znova dostať do šance, keď sme nedovolene bránili a pykali sme za to vyrovnávajúcim gólom z pokutového kopu. Druhý polčas sme hrali za výraznej podpory vetra, pričom sme sa snažili nášho súpera dostať pod tlak. Čiastočne sa nám to aj darilo, no do nejakých sľubných gólových príležitostí sme sa nevedeli dostať. Sereď naopak využila azda jedinú šancu v druhej polovici stretnutia na strelenie vedúceho gólu. Našťastie my sme sa ale nezlomili a v závere stretnutia sme po štandardnej situácii vyrovnali na 3:3 a myslím si, že preto bola konečná deľba bodov plne spravodlivá,“ zhodnotil potešený kouč Spišiakov.

„Som veľmi šťastný, že v súčasnosti našim zverencom futbal nesmierne chutí a darí sa zbierať veľmi dôležité body i s ťažkými súpermi. Zisk ďalšieho plusového bodu do tabuľky je preto pre nás nesmierne cenný, ale sme si plne vedomí, že nielen v závere jesene, no i v odvetnej časti nás čaká veľa domácich stretnutí, v ktorých určite budeme veľmi chcieť tieto získané body vždy potvrdiť.“ dodal Branislav Ondáš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spišiaci premožiteľa nenašli ani v Seredi