Špirka nahradí na Nemeckom pohári Michal Chovan

SITA|2. nov 2012 o 10:47

Chovan odohral v reprezentácii doteraz dve stretnutia a strelil v nich jeden gól.

BRATISLAVA. V nominácii hokejovej reprezentácie SR na blížiaci sa Nemecký pohár v Mníchove nastala jedna zmena. Útočník ruského Jekaterinburgu Rastislav Špirko sa generálnemu manažérovi národného tímu Ottovi Sýkorovi ospravedlnil z účasti v Nemecku pre pretrvávajúce zdravotné problémy.

Namiesto neho nominovali tréneri Zvolenčana Michala Chovana.

"S Rasťom Špirkom sme hovorili asi pred týždňom. Už vtedy nám oznámil, že má zdravotné problémy, ale povedal, že sa pokúsi doliečiť a dá nám vedieť. Žiaľ, jeho stav ešte nie je stopercentný," ozrejmil reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek dôvod zmeny v nominácii pred utorkovým zrazom v Bratislave.

Do výberu na prvý turnaj v sezóne sa po dvoch Košičanoch Marcelovi Haščákovi a Tomášovi Marcinkovi dostal tretí hráč z najvyššej domácej súťaže - aktuálne najproduktívnejší hráč Tipsport extraligy Michal Chovan zo Zvolena, ktorý nazbieral v šestnástich stretnutiach 27 kanadských bodov za 8 gólov a 19 asistencií.

Čoskoro 25-ročný rodák zo Zvolena odohral v reprezentácii doteraz dve stretnutia a strelil v nich jeden gól (Nemcom v príprave na MS 2010 - pozn).

"Zvolen vedie suverénne domácu extraligu a Michal Chovan je jeho najlepším hráčom, boduje v každom zápase. Sledovali sme ho už dlhšie a teraz dostáva príležitosť presadiť sa aj v reprezentácii," doplnil Vladimír Vůjtek.

Aktualizovaná nominácia reprezentácie SR na Nemecký pohár 2012 (9. - 11. novembra v Mníchove):

Brankári: Peter Hamerlík (Oceláři Třinec/ČR, 14 zápasov/0 gólov), Jaroslav Janus (Slovan Bratislava, 0/0)

Obrancovia: Ivan Baranka (Salavat Julajev Ufa/Rus., 64/3), Marek Ďaloga (HC Pardubice/ČR, 6/0), Kristián Kudroč (Novosibirsk/Rus., 30/2), Juraj Mikuš (HC Lev Praha/ČR, 3/0), Michal Sersen (HC Slovan Bratislava, 49/2), Tomáš Slovák (HC Plzeň/ČR, 17/0), Martin Štajnoch (Slovan Bratislava, 3/0), Richard Stehlík (MODO Hockey/Švéd., 79/2)

Útočníci: Mário Bližňák (Slovan Bratislava, 25/1), Peter Galamboš (Bílí Tygři Liberec/ČR, 1/0), Marcel Haščák (HC Košice, 26/2), Marcel Hossa (HC Lev Praha/ČR, 101/24), Marek Hovorka (Sparta Praha/ČR, 16/1), Libor Hudáček (Slovan Bratislava, 15/3), Michal Chovan (HKm Zvolen, 2/1), Tomáš Marcinko (HC Košice, 4/0), Michel Miklík (Slovan Bratislava, 31/6), Juraj Mikúš (Lev Praha/ČR, 63/14), Peter Ölvecký (Slovan Bratislava, 9/0), Branko Radivojevič (Spartak Moskva/Rus., 97/16), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava, 0/0), Tomáš Záborský (Avangard Omsk/Rus., 8/3)

Realizačný tím: Otto Sýkora (generálny manažér), Vladimír Vůjtek (tréner), Peter Oremus (asistent trénera), MUDr. Jozef Kubašovský (lekár), Igor Andrejkovič (video tréner), Roman Švantner (kondičný tréner), Samuel Petráš (výstrojový manažér), Michal Malina (masér), Branislav Prokop (fyzioterapeut), Peter Dobiaš (médiá)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Špirka nahradí na Nemeckom pohári Michal Chovan