Spilar: Pre nás je už každý zápas existenčný

Gabriel Spilar. Jeho tri gólové asistencie boli parádne.
Gabriel Spilar. Jeho tri gólové asistencie boli parádne. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|15. apr 2013 o 00:00

Útočník HC Gabriel Spilar patril v poslednom finálovom stretnutí medzi najlepších hráčov.

Odchovanec košického hokeja prispel k výhre 6:2 nad Zvolenom troma asistenciami. A treba povedať, že všetky tri prihrávky boli parádne. Dvakrát Jenčík a raz Mlynarovič boli už v ideálnej pozícii na zakončenie. Pre Spilara to boli prvé tri kanadské body získané vo finálovej sérii, v ktorej však oceliari prehrávajú 1:3.

KOŠICE. Zvolenský ľad košickým hokejistom v tomto ročníku vôbec nesedí. V základnej časti tam oceliari prehrali všetky tri vystúpenia a pod Pustým hradom neuspeli ani v prvých dvoch finálových dueloch.

Aj preto je stav sérii o titul 3:1 pre Zvolen. Ak sa chcú Košičania udržať v hre, dnes musia na zvolenskom ľade vyhrať, inak majú po sezóne a vidina zisku zlata sa rozplynie.

Nepozerajú na koniec série

„V sérii prehrávame 1:3, nevravím, že sa nič nedeje, ale my si musíme v hlavách všetko usporiadať tak, ako pred štvrtým zápasom. V prvom rade mať ten dobrý pocit a potom verím, že pondelkový duel zvládneme,“ hovorí Gabriel Spilar.

Vo finálovej sérii extraligy sa ešte nestalo, aby tím, ktorý prehráva na zápasy 0:3, otočil sériu. „Nepozeráme na koniec série, ale na najbližší súboj. Nás nezaujíma, či sa to niekedy predtým niekomu podarilo otočiť. Vieme, že Zvolen má skúsené mužstvo, bude to dobrý zápas, verím, že so šťastným koncom pre nás.“

Hokej nie je pôvabný

Spilar v piatok rozdával gólové prihrávky ako na podnose. Najviac ho hriala prihrávka na tretí gól, ktorý dal po prečíslení Mlynarovič.

„Ten gól nás upokojil. Všetko závisí od pohybu, od presnej prihrávky a od chcenia. Je stále dobré, ak dáte prvý gól, ale ten sme dali aj v treťom zápase. Hokej nie je pôvabný, ale v našom prípade o o nejde. My musíme bojovať. Bolo by pekné konečne vo Zvolene vyhrať. Pre nás je už každý zápas existenčný. Nemyslím si, že Zvolen sa vzhľadom na svoju kvalitu zosype. Nie náhodou vyhrali základnú časť a vedú v sérii 3:1,“ dodal útočník Gabriel Spilar.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spilar: Pre nás je už každý zápas existenčný