So základnou časťou sa Michalovčania chcú rozlúčiť víťazstvami

Útočník Martin Schnelly. Verí, že Dukla skončí štvrtá.
Útočník Martin Schnelly. Verí, že Dukla skončí štvrtá. (Autor: ra)
Sportnet|7. feb 2014 o 00:00

Dukla má pred sebou posledné dva zápasy. Dnes hrá v Trnave, s ktorou v tejto sezóne ešte nevyhrala.



MICHALOVCE. Do konca základnej časti druhej najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku síce treba odohrať už len dve kolá, no stále nepoznáme ani jednu dvojicu mužstiev, ktoré si skrížia hokejky vo štvrťfinále play off.

V otázke postupujúcich tímov do play off máme jasno už dávnejšie, avšak stred tabuľky je poriadne zamotaný a vyzerá to tak, že definitívne poradie na jej prvých ôsmich poschodiach určí až záverečné kolo.

Michalovská Dukla je aktuálne piata, stále však má šancu skončiť o priečku vyššie, ktorá je aj ich cieľom.

Môžu si za to sami

Vzhľadom na to, že Zemplínčania figurovali v prvej štvorke prakticky počas celej dlhodobej časti súťaže, by bolo trošku kruté, keby skončili na piatom mieste alebo možno ešte horšie. Ale na druhej strane, môžu si zato sami, pretože zbytočných bodových strát bolo v ich podaní až priveľa.

„Tie zaváhania so slabšími súpermi, či už s Prievidzou alebo doma so Spišskou Novou Vsou, mrzia. Nemuseli by sme teraz tuho bojovať o štvrtú priečku,“ povedal útočník Dukly Martin Schnelly, ktorý do metropoly Zemplína prišiel v rozbehnutej sezóne a predtým hrával v susednom Trebišove.

A v poslednom súboji proti Prešovu (5:1) potvrdil, že aj hráči zo štvrtého útoku sú pre mužstvo mimoriadne osožní, keď dvakrát skóroval a pripísal si aj jednu gólovú prihrávku.

Túžia po šiestich bodoch

Verme, že nejaký ten gól si nechal v zálohe aj na dnešný súboj, ktorý Michalovčania odohrajú v Trnave. Proti „gladiátorom“ sa „vojakom“ v tejto sezóne vôbec nedarí, ako jediných ich ešte nedokázali zdolať a v troch dueloch im strelili iba dva góly. Aj to tí hráči, ktorí dnes určite nenastúpia (Kubiš je zranený, Opatovský už v mužstve nie je).

„Zápasy s Trnavou sme prehrali hlavne kvôli tomu, že sme zlyhali v koncovke. Šance sme mali, ale góly sme nedali. Hádam tú smolu v koncovke konečne prelomíme,“ tvrdil M. Schnelly.

Pre Duklu bol zakaždým veľkou prekážkou skúsený brankár Miroslav Hála. „Tréner nám hovoril, že často ide dole a leží na ľade, preto to máme strieľať hore, že takto tie góly prídu skôr.“

Hneď v nedeľu o 17. hodine Michalovčania doma privítajú v záverečnom súboji základnej časti Liptovský Mikuláš, ktorý takisto bojuje o čo najlepšiu pozíciu do play off.

„Naším cieľom je získať z týchto dvoch zápasov šesť bodov. Verím, že sa nám to aj podarí,“ uzavrel 22-ročný hráč.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»So základnou časťou sa Michalovčania chcú rozlúčiť víťazstvami