Slovenský snooker bez zmeny: Oriňák získal tretí titul v rade

Martin Oriňák (vľavo) a Michal Frank, bratranci a rivali – majster a vicemajster SR.
Martin Oriňák (vľavo) a Michal Frank, bratranci a rivali – majster a vicemajster SR. (Autor: Sportnet)
Sportnet|5. dec 2023 o 14:00

V rodinnom derby sa zapotil, ale uspel.

PREŠOV. Na slovenskom snookrovom tróne sa po víkendovom šampionáte nič nezmenilo. Majstrovský titul tretí raz po sebe obhájila slovenská jednotka Martin Oriňák z Prešova. Posilnil si aj vedúce postavenie v slovenskom rankingu.

Rodinné finále

V predchádzajúcich dvoch ročníkoch zdolal Oriňák vo finále Bratislavčana Kevina Čižmaroviča. Tohto roku skončil Čižmarovič už v štvrťfinále, kde ho premiérovo zdolal Prešovčan Michal Frank.

Slovenská snookrová dvojka to dotiahla až do finále. Na Oriňáka však Frank znovu nestačil, podľahol mu 3:5.

Zaujímavosťou je, že ide o bratrancov a zároveň spolužiakov. Frank už suverénneho Oriňáka viackrát zdolal, pred dvoma rokmi ho na istý čas zosadil z pozície slovenskej snookrovej jednotky, no na posledných turnajoch sa mu proti nemu nedarí. Naposledy nad ním vyhral v marci toho roku. 

Prvá medaila pre Rubinta

Na majstrovstvách Slovenska, ktoré sa konali v Prešove, tak Martin Oriňák získal tretí titul po sebe. Mal aj dva najvyššie, päťdesiatkove, nábehy.

Mimochodom, ide o zatiaľ jediného slovenského hráča so zahranou súťažnou stovkou. Stovku zahral na českej strane Aleš Herout, ktorý v rovnakom čase obhájil titul českého majstra.

Na domácom šampionáte skončil druhý Michal Frank a na treťom mieste porazení semifinalisti Pavol Křemen a Adrián Rubint. Pre posledne menovaného je to premiéra na stupni víťazov na slovenskom šampionáte.

Oriňák získal tretí titul v rade, predtým (2020) sa majstrovstvá nekonali z dôvodu pandémie koronavírusu.

Köles nešťastne vypadol

V roku 2019 bol majstrom Slovenska Jakub Koniar a v predchádzajúcich dvoch rokoch Balázs Köles. Obaja sa viac špecializujú na biliard než na snooker, úspechy však mali aj v tomto športe. Koniar bol istý čas slovenskom snookrovou jednotkou, má tiež dve medaily z biliardových majstrovstiev Európy.

Na aktuálnych majstrovstvách Slovenska sa nezúčastnil. Köles áno, avšak v štvrťfinále mu stopku vystavil Křemen, ktorý otočil zápas z 0:3 na 4:3.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Snooker»Slovenský snooker bez zmeny: Oriňák získal tretí titul v rade