Sninskí futbalisti si chcú prinavrátiť priazeň fanúšikov

MFK Snina. Futbalisti mali horšiu polsezónu ako vlani.
MFK Snina. Futbalisti mali horšiu polsezónu ako vlani. (Autor: kal)
Sportnet|25. feb 2016 o 00:00

MFK Snina nie je v najhoršom postavení. Získala síce o 10 bodov menej ako predošlú jesennú sezónu, ale nad prepadliskom nevisí.

MFK Snina nie je po jeseni v najhoršom postavení. Získala síce o desať bodov menej ako predošlú jesennú sezónu, ale nad prepadliskom nevisí.

SNINA. Takto pred vyše rokom sme po skončení jesennej časti futbalovej 3. ligy Východ jasali nad výborným postavením MFK v tabuľke, nad jeho kvalitnou hrou a diváckou priazňou.

V novembri 2014 na predohrávané 1. jarné kolo (16. kolo podľa žrebu) prišlo do Sniny na zápas s humenskou Futurou 
1 200 dívákov.

Prišli zo Sniny a jej okolia, z Uble, Uličskej doliny, prišli tiež v peknom počte Humenčania.

V Snine bol v tú novembrovú nedeľu veľký futbalový sviatok Horného Zemplína. Nikto ešte netušil, že nadlho bude posledný.

S Futurou pod Duklou

Žreb je neraz zaujímavý potmehúd a aj pre ročník 2015/2016 dal Hornozemplínčanov dokopy hneď na úvod súťaže.

Hrať sa malo, no..., nevedelo sa, kde sa bude hrať, keďže v Humennom bola Futura v nemilosti vedenia mesta a jar odohrala v Strážskom, ale každopádne mala byť domáci tím.

Sninčania naposledy doma vyhrali nad svojím susedom 3:1 a na zápas sa tešili znovu. Márne, ŠK Futura zakotvila nakoniec vo Svidníku.

Futbalisti od Cirochy teda cestovali na zápas za svojím súperom pod Duklu, vyhrali ho 2:0 a boli spokojní.

Parádny futbal s Vranovom

V nasledujúcom kole hostili doma Vranov n/T. Ten Vranov, ktorý im rok predtým pri Pčolinke uchmatol všetky tri body.

Lenže teraz to nebol víkendový deň, ale obyčajná streda. Pekná, slnečná, augustová streda, akoby stvorená na dobrý futbal.

Letná pohoda prilákala za bariéry ihriska viac ako 700 divákov, aj zopár tých, ktorí v Humennom prišli o treťoligový futbal.

Sninskí futbalisti boli odhodlaní súpera pokoriť. A hrali naozaj dobre, i keď súper odolával a chviľami bol aj nebezpčný.

Hrali azda tak dobre, ako predchádzajúcu jeseň, keď takmer dostihli na čele tabuľky rezervu prešovského Tatrana.

Získali pekných 30 bodov, Prešov mal 32. Snina tajne mohla premýšľať v jari aj o postupových ambíciách. Tie, ako vieme, nakoniec nevyšli.

Vranov n/T zo Sniny v tú augustovú stredu odišiel s nádielkou 5:0 a všetko bolo pri Ciroche, ako má byť. Aj dobrá nálada medzi fanúšikmi, aj optimizmus do nasledujúcich futbalových dní.

Čosi sa v súkolí psuje

Ďalšie štyri kolá už trochu nálada poklesla. Sninčania v Prešove i Krásnej prehrali zhodne 0:2, podstatné však bolo, že nedali gól.

Doma prišli o dva body so Stropkovom po remíze 1:1, ale opäť zahrali dobre s Bardejovskou Novou Vsou, nadelili jej 4:0, vyhrali v trápiacom sa Trebišove skromne 1:0 a stále sa držali v hornej polovici tabuľky.

Zlom však nastal po slabej hre a domácej bezgólovej remíze s Veľkými Revištiami.

Bolo to v 8. kole, v polovici jesennej časti súťaže. Sninčania upadli na duchu, herne už sa výraznejšie až do jej skončenia neprejavili.

Tréner Hanc hodnotí jeseň

Tréner a manažér MFK Snina František Hanc stručne lanskú jeseň zhodnotili takto: „Nezačali sme zle, herne sme sa držali na výške, aj výsledky boli celkom dobré. Potom sa do našich radov vkradli zranenia, nemoc a zápasové absencie hráčov pre karty. Sklamali sme doma s V. Revišťami, najmä tým, že sme neboli súci dať gól. Najviac sa však na psychike mužstva podpísalo nevydarené stretnutie v Moldave n/B, kde sme prehrali jednoznačne 0:3. Až do konca jesene sme sa potom už iba trápili. Čo nás najviac mrzí, že sme stratili dôveru našich fanúšikov. V jari sa pokúsime, aby sme si ju dobrými výkonmi prinavrátili.“

Herný úpadok na domácom ihrisku

Pravda je tá, že od výhry v Trebišove tri body Sninčania získali už len po chudobnom víťazstve so Sabinovom v 13. kole 2:1. Okrem Revíšť body doma strácali aj s Giraltovcami (1:1) a s ŠK Futura (1:1).

Ale divákov už definitívne nahnevala prehra s Plavnicou v 15. kole 0:1. Na Futuru prišlo na sninské divácke pomery nezvyčajne málo zvedavcov, azda tak stovka.

Úzky káder, málo náhradníkov

MFK Snina má po jesennej časti štyri mínusové body. Po takejto nelichotivej bilancii by sme museli pátrať ďaleko do minulosti.

MFK doma: 8 3 4 1 14:5 13

MFK vonku: 8 2 1 5 3:11 7

Pri hľadaní príčin poklesu výkonnosti musíme zvýrazniť jeden dôležitý fakt. Snina disponovala v jeseni veľmi úzkym kádrom. Keď spomína tréner F. Hanc, že sa im do cesty priplietli viaceré objektívne príčiny, má to súvis aj so skromným obsadením lavičky.

Len tak sa mohlo stať, že sa do dresov obliekli a na na lavičku náhradníkov posadili aj asistent trénera Marek Lukáč a dokonca aj tretí brankár Peter Diňa.

Žiadne lámanie palice, ide jar

MFK Snina nie je po jeseni v najhoršom postavení. Získala síce o desať bodov menej ako predošlú jesennú sezónu, ale nad prepadliskom nevisí.

V jari sa môže pokojne posunúť do stredu tabuľky. Len obozretnosti nikdy nie je dosť. Treba si aj pre odvetu zapamätať, že „není každou nedeli posvícení“.

A že diváci v Snine vždy radi prídu na dobrý futbal. Treba im ho ukázať.

FAKTY

Bilancia MFK Snina po jeseni

Strelci gólov: M. Ferko, M. Pčola, Ľ. Jankaj po 3; O. Vyshnevskyi, L. Bednár po 2, Popovič, R. Dický, E. Hanc po 1, jeden vlastný M. Jaeš (Bard. N. Ves).

Brankár: M. Lojka 6 zápasov s nulou na konte (odchytal všetkých 16 stretnutí).

Vyťaženosť hráčov: M. Lojka 16 zápasov/1440 minút; J. Kopťár 1/10; J. Lukáč 15/1310; P. Hišem 16/1420; J. Wiener 8/720; R. Dický 15/1340; D. Karľa 1/26; M. Hreha 13/615; M. Pčola 12/983; J. Popovič 10/780; M. Ferko 15/1220; E. Matús 7/248; E. Drančák 3/135; M. Červeňák 12/993; Ľ. Jankaj 13/845; M. Bodnár 8/531; S. Ľoch 1/90; M. Lukáč 1/1; E. Kira 4/270; E. Hanc 16/1053; O. Vyshnevskyi 8/652; L. Bednár 13/968.

Sumár jesene

ŠK Futura – Snina 0:2 – Popovič, Ferko; Snina – Vranov n/T 5:0 – Dický (PK), Ferko, Vyshnevskyi, Bednár (PK), Jankaj; Prešov B – Snina 2:0; Snina – Stropkov 1:1 – Vyshnevskyi; Krásna – Snina 2:0; Snina – Bard. N. Ves 4:0 – Pčola 2, Jankaj, vlastný; Trebišov – Snina 0:1 – Ferko; Moldava n/B – Snina 3:0; Snina – Giraltovce 1:1 – Bednár; V. Opátske – Snina 0:0; Lipany – Snina 2:0; Snina – Sabinov 2:1 – Pčola, Jankaj; Pušovce – Snina 2:0; Snina – Plavnica 0:1; Snina – ŠK Futura 1:1 – E. Hanc.

jmer

5dc4b497dba5c8c5orig_res.jpg

Po strelenom góle. Radosť Sninčanov. Foto: Miroslav Staško

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sninskí futbalisti si chcú prinavrátiť priazeň fanúšikov