Sninčania porazili plavnického lídra

Sninčania porazili lídra, gólovo sa tešil Kirňák (horný rad, druhý  zľava).
Sninčania porazili lídra, gólovo sa tešil Kirňák (horný rad, druhý zľava). (Autor: MFK Snina)
Sportnet|6. nov 2013 o 00:00

Rozhodol vydarený úvod a hneď dva rýchle góly Kirňaka v 7. a 8. minúte.



SNINA. Uplynulý víkend dal zabudnúť na pekné, slnečné futbalové podmienky, naopak veterné a daždivé počasie sprevádzalo aj dianie na sninskom štadióne. Ani to však nevadilo zhruba piatim stovkám priaznivcov, aby prišli, povzbudzovali a napokon sa tešili z víťazstva 2:1 nad plavnickým lídrom.

„Typické jesenné počasie. Fúkal vietor, pršalo, bolo chladno, o to viac ma milo prekvapila pekná návšteva. Aj v ťažkých podmienkach sa hral nadštandardný štvrtoligový zápas, teší ma, že so šťastným koncom pre nás, ďakujem hráčom za výkon, divákom za povzbudzovanie, verím, že ich aj zápas zahrial,“ načal debatu o stretnutí Snina – Plavnica s úsmevom František Hanc.

Sninský kouč však nemal pred stretnutím s vedúcim celkom tabuľky vôbec jednoduchú situáciu. Spánok mu kazili tresty, zranenia či školské povinnosti jeho „manšaftu“, preto si musel vypomôcť aj mladými ročníkmi.

Mená ako Harmaňoš, Janko, Drančák alebo Budi ešte stále účinkujú, či nedávno účinkovali v dorasteneckých zápasoch. Bolo však treba vypomôcť „áčku“...

„Chlapci sa vypli k dobrému výkonu. Veľké chcenie aj kvalita, najmä úvodných dvadsať minút sme lídra vzali na futbalový kolotoč, prišli aj šance, dva góly, ba dokonca náskok mohol byť aj vyšší,“ naznačil vývoj stretnutia sninský kouč.

Raketový úvod

Všetko podstatné pre výsledok stretnutia sa udialo do prestávky, v sninskom ponímaní možno ešte časový úsek podstatne okresať – do 8. minúty...

„Boli to kombinačné akcie, keď v prvom prípade prihral Kirňakovi Bednár, o minútu sa Kirňak dostal do brejku, ktorým naše vedenie navýšil. Škoda, že nepadli ešte jeden – dva góly, bolo z čoho. Keď hostia manko znížili, postupne sa dostali do hry a ukázali, prečo sa nachádzajú na čele tabuľky. Najmä ich stredová formácia mala potrebnú silu, možno povedať, že nás aj predčila, ale na šance to bolo stále v náš prospech. Futbal sa hrá na góly, a tých sme strelili viac my, takže body nám ostali. Bolo to o bojovnosti aj o šťastí, ale to sa prikloní k tomu, kto oň viac usiluje,“ podotkol František Hanc.

Chcú sa posunúť

Sninčania zatiaľ v štvrtoligových vodách plávajú v stredných hĺbkach. Ich predsezónne zámery však hovorili o vyšších priečkach. Do ukončenia jesennej pasáže ostáva odohrať ešte dve kolá.

O týždeň sa na sninskom trávniku predstaví Svit, sumár polovice sezóny ukončia zverenci Františka Hanca vo Svidníku, ktorý sa potáca na tabuľkovom chvoste.

„Chceme bodovať tak, aby sme sa posunuli v tabuľke vyššie,“ naznačil jasné zámery do konca jesene sninský tréner.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sninčania porazili plavnického lídra