VIDEO: Oravskú obec zaskočila sporná penalta. Domáci mali proti Žiline aj smolu

Hráči Oravského Veselého sa čudujú z penalty.
Hráči Oravského Veselého sa čudujú z penalty. (Autor: Futbalnet)
Ivan Mriška|3. okt 2023 o 17:55

Treťoligisti bojovali, ale na favorita nestačili.

ORAVSKÉ VESELÉ. Hodinu držali proti účastníkovi Niké ligy bezgólový stav a snažili sa o senzáciu v treťom kole Slovnaft Cupu.

Treťoligový TJ Tatran Oravské Veselé však proti MŠK Žilina zaskočila sporná penalta, o ktorej sa zrejme bude dlho diskutovať.

Podľa televíznych záberov to vyzeralo, že ruku v pokutovom území mal Žilinčan Timotej Jambor. Hlavný rozhodca Tadeáš Vaňo však ukázal na biely bod.

Jambor ponúknutú šancu využil. Brankára poslal na opačnú stranu a favorita, ktorý sa výrazne trápil v koncovke, poslal do vedenia.

„K penalte sa nejdem vyjadrovať. Z našej strany to bol nie ideálny výkon. Ovplyvnila ho hlavne 15. minúta, kedy sme prišli o pilier obrany a organizátora hry Adriána Kmeťa, ktorý skončil v nemocnici,“ pre Futbalnet.tv uviedol domáci tréner Stanislav Ruman.

VIDEO: Zostrih celého zápasu Oravské Veselé - Žilina

Vlastný druhý gól

Po tomto momente domáci poľavili v koncentrácii. A mali opäť smolu. V 72. minúte kopol jeden z obrancov loptu priamo do Dávida Ďuriša a bolo 0:2.

Oravské Veselé podalo sympatický výkon. Napriek manku sa snažilo niečo s výsledkom urobiť. Malo aj šance, no ešte raz inkasovalo. V samom závere sa presadil Henry Addo - 0:3.

„Nešťastný bol tiež druhý vlastný gól. Snažili sme sa so Žilinou držať krok, čo sa nám darilo v prvom polčase. I keď bol súper dominantný v celom zápase.

Mysleli sme si, že Žilinu potrápime viac. Žiaľ, sme vo forme akej sme a súper má svoju kvalitu. Ďakujem a gratulujem súperovi zo Žiliny k postupu. Za výkon svojich chlapcov tiež pochválim. Siahli si na svoje dno,“ dodal.

Skvelý domáci brankár

Podľa hosťujúceho trénera bola penalta odpískaná správne. Nečudoval sa jej.

Keď sa chce na to niekto pozrieť, nech sa pozrie. Ale čo viem od hráčov, ruka bola jasná a penalta bola odpískaná podľa pravidiel. Takže skvelé.

Penalta nám to otvorila a dali sme ďalšie dva góly. Naše víťazstvo je zaslúžené,“ povedal tréner MŠK Žilina Jaroslav Hynek.

Tréner hostí chválil aj domáceho treťoligistu. Ten podľa neho hral kompaktne po celú dobu zápasu.

„Mali sme veľa šancí, ktoré sme nepremenili. Skvele ich vychytal brankár domácich, ktorý tím podržal.

Je jasné, že domáci sa chcú ukázať proti ligovému tímu. Preto sa hrá Slovnaft Cup, ktorý prináša prekvapenia. Dnes to ale bola iba otázka času, kedy dáme gól,“ dodal.

VIDEO: Sporný moment, ktorý nasmeroval Žilinu k víťazstvu

Hynek: Niekedy je to náročné

Žilina podala na Orave omnoho kvalitnejší výkon ako v šiestoligovej Liptovskej Teplej, kde vyhrala tesne 2:1.

„Na tieto zápasy máme rovnakú prípravu ako na iné, nič nechceme podceniť. Celý realizačný tím pracuje na tom, že sa pozrieme na zápasy súpera. Pozrieme si, akú má zostavu.

Vieme, že aj tu sú chlapci, ktorí vedia hrať futbal. Dokážu sa vyhecovať. Atmosféra tomu vždy dá veľa. Kto hral takéto zápasy, vie, že je to niekedy náročné.

Občas je to o motivácii, niekedy o náročnosti terénu, ktorý ani dnes nebol top. Vždy to duel určitým spôsobom ovplyvní, ale kvalita by mala byť na našej strane,“ dodal Hynek.

Premiéru v áčku MŠK Žilina si odkrútil bývalý reprezentant Tomáš Hubočan.

V štvrtom kole nastúpia Žilinčania na pôde štvrtoligového Medzibrodu.

Slovnaft Cup - 3. kolo:


Oravské Veselé - Žilina 0:3 (0:0)

Góly: 61. Jambor (11m), 72. Ďuriš, 88. Addo.

/Zostavy a štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>/


Pohárová súťaž má v tomto ročníku rekordný počet účastníkov. Do boja o trofej sa zapojilo 280 tímov, čo je o 25 viac než v uplynulej sezóne.

Do ročníka 2023/2024 Slovnaft Cup sa prihlásilo 31 klubov z Bratislavského futbalového zväzu, 72 zo Západoslovenského futbalového zväzu, 73 zo Stredoslovenského futbalového zväzu, 47 z Východoslovenského futbalového zväzu, 12 fortunaligistov, 14 druholigistov a 31 treťoligistov.

/Pavúk súťaže nájdete na tomto odkaze >>>/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»VIDEO: Oravskú obec zaskočila sporná penalta. Domáci mali proti Žiline aj smolu