Zomrel slovenský rozhodca Jozef Pavlík, kariéru skončil len pred rokom

Jozef Pavlík.
Jozef Pavlík. (Autor: SITA)
Ivan Mriška|27. máj 2021 o 16:29

Všetci ho poznali ako priateľského, milého a usmiateho človeka.

BRATISLAVA. Slovenský futbal zasiahla smutná správa. Dnes vo veku nedožitých 48 rokov zomrel na infarkt bývalý ligový rozhodca Jozef Pavlík. 

Pavlík mal bohatú kariéru, pred desiatimi rokmi bol dokonca vyhlásený za najlepšieho slovenského rozhodcu.

So súťažným pískaním skončil po dosiahnutí vekovej hranice 46 rokov, emotívnu derniéru mal len pred rokom na štadióne v Trnave.

Aktívny bol dodnes na pôde Bratislavského futbalového zväzu, ktorého členovia veľmi smútia za bývalým kamarátom a priateľským človekom.

"Bude mi ľúto. Za atmosférou, zápasmi, ale najmä za kamarátmi rozhodcami, s ktorými nebudem v takom častom kontakte ako doteraz," spomínal pre sport.sk po ukončení kariéry.

Všetci ho poznali ako priateľského, milého a vždy usmiateho človeka.

"Mama sa o mňa starala s láskou a neskutočnou obetavosťou. Patrí jej za to veľké ďakujem, pretože aj vďaka nej som podával stabilné výkony.

Neskôr som oporu našiel v manželke a radosť nám robí naša onedlho päťročná dcérka Lilianka. Doma mám pohodu, ktorú som si prenášal do zápasov. V nich som sa cítil ako jeden z aktérov na ihrisku. Snažil som sa ponechávať hre spád, aby som ju zbytočne nedrobil kartami,“ vtedy dodal.

Pred rozhodovaním Jozef Pavlík futbal aj hrával. V republikových súťažiach odpískal 19 sezón, celkovo ich bolo 28.

„Bývalý rozhodca Ľubomír Rehuš ma raz oslovil, aby som to skúsil. Smial som sa mu, pretože prepojenie ja a rozhodca mi moja hlava nebrala. Skúsil som to raz a okamžite ma to chytilo.

Bez ťažkostí som zvládol testy a fyzické previerky, keď sa ešte behal Cooperov test. Páčilo sa mi, ako zápasy rozhodovali Karol Ihring a Ladislav Gádoši,“ uviedol v roku 2020.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zomrel slovenský rozhodca Jozef Pavlík, kariéru skončil len pred rokom