Slovenský pohár putoval do Bardejova

Sportnet|3. máj 2016 o 00:00

Futbalistky Bardejova sa stali novopečenými držiteľkami Slovenského pohára.

BARDEJOV. Súperom futbalistiek Partizána Bardejov vo finálovom zápase Slovenského pohára bol Slovan Bratislava.

Finále, ktoré sa hralo v Jaslovských Bohuniciach, jasného favorita nemalo. Od začiatku to bol vyrovnaný zápas, hralo sa prevažne v strede poľa.

V piatej minúte sa do prvej šance dostali Bardejovčanky, no Mazurová svoj nájazd na bránu nedotiahla do úspešného konca.

V 28. minúte sa Slovan dostal do vedenia, keď skóre otvorila Fatulová. Partizánkam chvíľu trvalo, kým sa z inkasovaného gólu spamätali.

V závere prvého polčasu mali východniarky výhodu priameho kopu, spoza hranice šestnástky sa k lopte postavila Šurnovská a nekompromisnou umiestenou strelou vyrovnala na 1:1.

V druhom polčase mali mierne navrch Bardejovčanky a po desiatich minútach hry zahrali Bratislavčanky v pokutovou území rukou.

Nasledovala jedenástku, ktorú bez problémov premenila Mikolajová. Desať minút pred záverom táto hráčka v úniku nastrelila iba žrď.

V posledných minútach sa na ihrisku začalo aj iskriť, Slovan pritvrdil, no Chládeková už gól neinkasovala a tak trofej premiérovo putovala na Horný Šariš.

V pamäti zostáva len víťaz

„Pred sezónou sme si dali cieľ postúpiť do finále Slovenského pohára. Pripravovali sme sa zodpovedne, boli sme maximálne koncentrovaní. Vedeli sme, že sa bude hrať iba jeden zápas a že každý si zapamätá iba víťazov,“ konštatoval šťastný tréner Bardejova Jozef Matej ml.

„Do dvadsiatej minúty sme boli lepším tímom, mali sme viac z hry, viac streleckých pokusov. Slovanu vyšla jedna šanca a z nej dali gól. Trošku sme sa zľakli, začali sme robiť zbytočné nevynútené chyby. Dievčatám sme prízvukovali, že do konca je ešte dostatok času. Šurnovská zobrala štandardku na seba a s prehľadom vyrovnala. Bola to pre nás obrovská vzpruha,“ ohodnotil prvý polčas J. Matej.

V druhom dejstve Bardejov poslala do vedenia Mikolajová, ktorá premenila pokutový kop. „Kopla to veľmi dobre, prudko. Vzadu sme sa snažili hrať maximálne jednoducho, Mikolajová mala šancu ešte v 80. minúte, no jej strela skončila na brvne. V závere to bola dráma, súperky hrali agresívne. Naše dievčatá boli motivované, išli na doraz,“ dodal tréner Bardejova.

Z pohára hneď na ligu

V nedeľu pokračovali najvyššie ligové súťaže žien i junioriek. Ženy Bardejova v súboji proti Trenčianskym Tepliciam od úvodu potvrdzovali rolu favoritiek. Už do polčasu viedli o dva góly.

Hostky síce v druhom polčase dokázali vyrovnať, no záverečné slovo mala Šurnovská, ktorá strelila dva góly a stanovila konečný výsledok na 4:2.

Juniorky svoje staršie kolegyne nenapodobnili, už po prvom polčase prehrávali 0:3. V závere Iľková už len upravila výsledok zápasu na 1:5.

Fakty z finále SP

Partizán Bardejov – ŠK Slovan Bratislava 2:1 (1:1)

Góly: 45. Šurnovská, 56. Mikolajová – 28. Fatulová.

Bardejov: Chládeková – Vajdová, Pivovarníková (90. Solárová), Gmitterová, Šurnovská, Rosoľanková, Hovancová, Roháčová, Galarovičová, Mazurová (86. Bochinová), Mikolajová.

Tento článok vyšiel v týždenníku PREŠOVSKÉ NOVINY, č. 17/2016, v predaji od 3. 5. do 9. 5.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Slovenský pohár putoval do Bardejova