Slovenskooo! znie aj na trati

Anastasia Kuzminová.
Anastasia Kuzminová. (Autor: sita)
Miloslav Šebela|17. feb 2010 o 05:27

Slovenskooo, Slovenskooo, povzbudzujú ľudia na tribúne. Je tu takmer celá slovenská výprava. Všetci držia palce Anastasii Kuzminovej.

WHISTLER. Presný výstrel na strelnici sprevádza radostný výkrik. Najradostnejší však prišiel pri poslednej strele Nemky Neunerovej.

Minula. Radosť nemá konca. Kuzminová má stále šancu na zlato. Cítiť, že ju sem prišlo veľa ľudí podporiť.

V okolí štadióna je slovenské vlajky vidieť. Ďalšie hlasy a slová povzbudenia čakajú za prvou zákrutou, kde televízna kamera nedovidí.

„Vždy chodíme našich reprezentantov povzbudzovať na trať. Každý člen tímu má určené svoje miesto. Snažíme sa ich povzbudiť, dodať síl," hovorí servisman Lukáš Daubner. Okrem neho sú na trati i fyzioterapeuti, reprezentační tréneri a ďalší servismani.

Kuzminová je podľa neho skvelé dievča. „V skutku. Veselé, príjemné dievča. Trošku iná nátura ako my Slováci. Je svojská v tom, že je neuveriteľne milá a všetko čo môže, vie dať druhým."

Do partie slovenského biatlonu priniesla viac života. „Ale hlavne dobré výsledky. Priniesla takú zdravú konkurenciu pre baby. Pri spoločnom tréningu sa dievčatá vzájomne ťahajú, povzbudzujú sa.."

V utorok sa musel hneď po ženských pretekoch ponáhľať do cieľa, aby stihol pripraviť lyže pre stíhacie preteky mužov Pavlovi Hurajtovi.

„Je tam čerstvý sneh a je to pomalšie," hlásila mu z cieľa do vysielačky Kuzminová. Daubner hneď vyberá vosky a púšťa sa do práce.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Slovenskooo! znie aj na trati