Slovenky začínajú boj o olympiádu. Verím, že nervozita rýchlo opadne, vraví tréner

Slovenské hokejistky počas tréningu.
Slovenské hokejistky počas tréningu. (Autor: TASR)
SITA|11. nov 2021 o 11:27

Do Pekingu sa kvalifikujú iba víťazky turnaja.

BRATISLAVA. Slovenské hokejové reprezentantky už vo štvrtok večer začnú boj o miestenku na ZOH 2022 do čínskeho Pekingu.

Na kvalifikačnom turnaji vo švédskej Lulee na nich od 19.00 h čaká duel proti domácim Švédkam, ktoré sú favoritkami na triumf a postup. Zverenky trénera Tomáša Segíňa však na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) prezradili, že pred vstupom do turnaja necítia tlak a sú odhodlané zabojovať.

"Tlak zatiaľ necítim, ale som si istá, že správna nervozita príde. Bez toho by to ani nebolo ono,“ poznamenala obrankyňa Lenka Čurmová, ktorá na klubovej úrovni pôsobí v zámorskej NWHL.

Slovenky sa na olympijskú kvalifikáciu pripravovali v Bratislave až do sobotňajšieho odletu do Švédska, po prílete do dejiska podujatia pokračovali v tréningovom procese.

"Švédky budú hrať aktívne. Určite budú chcieť dať prvý gól a vypracovať si vedenie. My sa zaoberáme na tréningu taktickými záležitosťami. Verím, že sa dobre pripravíme. Snažíme sa podávať aj v tréningoch nadštandardný výkon. V tíme panuje pohoda.

Všetky dievčatá si uvedomujú, že už sa nachádzajú v dejisku turnaja a vedia, čo ich čaká. Príprava vo Švédsku je veľmi seriózna. Nervozita možno príde, ale verím, že zabojujeme a odohráme kvalitný zápas," zhodnotila útočníčka Nicol Lucák Čupková z ruskej Ufy.

Tá je kapitánkou slovenského družstva a v minulosti si zahrala už na ZOH 2010 v kanadskom Vancouveri.

Kouč Segíň pred prvým duelom na turnaji dúfa, že jeho zverenky sa vo štvrtok pobijú o výsledok, ktorý ich udrží v hre o zisk olympijskej miestenky.

"Prišli sme sem robiť si svoju robotu. Ja osobne tlak nepociťujem, hoci viem, že v malej forme na mňa doľahne pred zápasom. Zrejme aj na dievčatá, ale som si istý, že po prvom striedaní z nich opadne a urobíme to, prečo sme sem prišli. To znamená vyhrať prvý duel,“ uviedol tréner.

Po štvrtkovom večernom súboji proti Švédkam majú Slovenky v piatok voľno, v sobotu už o 12.00 h nastúpia proti Francúzkam a v nedeľu v rovnakom čase proti výberu Kórejskej republiky. Miestenku pod päť kruhov do Pekingu získajú iba víťazky turnaja v Lulee.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovenky začínajú boj o olympiádu. Verím, že nervozita rýchlo opadne, vraví tréner