Štvorkajak neobhájil striebro z MS, vo finále skončil tesne za pódiom

Slovenský štvorkajak - Samuel Baláž, Denis Myšák, Csaba Zalka, Adam Botek.
Slovenský štvorkajak - Samuel Baláž, Denis Myšák, Csaba Zalka, Adam Botek. (Autor: Facebook Slovenská kanoistika - Sprint Team)
SITA|6. aug 2022 o 16:35 (aktualizované 6. aug 2022 o 20:22)

Z tesného triumfu sa tešili Španieli.

BRATISLAVA. Slovenský štvorkajak v zložení Samuel Baláž, Denis Myšák, Csaba Zalka a Adam Botek obsadil 4. priečku v A-finále K4M na 500 m na majstrovstvách sveta v rýchlostnej kanoistike v kanadskom Halifaxe.

Neobhájili tak striebro spred roka z dánskej Kodane. Slováci mali v sobotňajšom boji o medaily tradične silný finiš. Zo zadných priečok sa "pretlačili" až na 4. pozíciu, od medaily ich delila rovná sekunda.

Zlato si vypádlovali Španieli s náskokom 43 stotín sekundy pred Nemcami, bronz získali Ukrajinci s mankom 0,55 s na víťazov.

Baláž bol so štvrtým miestom spokojný. "Podali sme maximálny výkon a myslím si, že sme v silnej konkurencii obstáli. Boli sme trochu mimo diania, keďže sme štartovali v druhej dráhe a nemali sme úplný kontakt s najrýchlejšími loďami.

Španieli a Nemci potvrdili úlohu favoritov, Ukrajinci ukázali svoje kvality už na vlaňajších MS v Kodani. V budúcnosti máme na čom stavať. V nedeľu sa s Denisom pokúsime o zisk medaily v K2 na 1000 m. Bude to náš posledný štart na týchto MS. Od začiatku to napálime a uvidíme, ako to dopadne," povedal pre TASR "háčik" slovenskej K4 Samuel Baláž.

Za veľmi vyrovnané a náročné označil finále Filip Petrla, športový riaditeľ sekcie hladkých vôd Slovenskej kanoistiky.

"Hoci sa chalanom nepodarilo vybojovať medailu, sme vďační aj za štvrté miesto. Potvrdili, že patria medzi svetovú špičku. Teraz sa naplno sústredíme na ME v Mníchove, ktoré sa začnú už 18. augusta."

Milan Dörner obsadil v B-finále K1 na 500 m na MS v Dartmouthe 2. miesto. Za víťazným Francúzom Francisom Mougetom zaostal iba o 0,04 s, celkovo skončil jedenásty.

Peter Gelle finišoval v B-finále K1 na 1000 m trati siedmy. Matej Rusnák dopádloval v B-finále C1 na 500 m štvrtý.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Štvorkajak neobhájil striebro z MS, vo finále skončil tesne za pódiom