Slovenskej dvadsiatke sa v Nemecku nedarí, aj druhý zápas prehrala o gól

Budú oporami Slovenska už tradične brankári?
Budú oporami Slovenska už tradične brankári? (Autor: SITA)
Sportnet|9. nov 2018 o 21:03

Slováci nestačili na domáci výber.

DEGGENDORF. Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov neuspeli ani vo svojom druhom vystúpení na Turnaji štyroch krajín v nemeckom Deggendorfe.

V piatok podľahli domácim rovesníkom 3:4.

Mladí Slováci mali v zápase viac striel, ale Nemci najmä v tretej tretine predviedli väčšiu efektivitu v zakončení.

Kľúčovým momentom bolo vylúčenie Andreja Kollára v polovici druhej tretiny, keď v zápase skončil za nedovolený úder do hlavy. Domáci mali k dispozícii päťminútovú presilovku, z ktorej vyťažili vyrovnávajúci gól.

Hrdinom ďalšieho priebehu bol dvojgólový Tim Stützle, vďaka ktorému sa Nemci dostali v tretej tretine do vedenia o dva góly a víťazný stav udržali až do konca zápasu, hoci v 53. minúte ešte Pavol Regenda znížil na konečných 3:4.

Nemci vďaka tejto výhre v predstihu vyhrali turnaj.

Zverenci trénera Ernesta Bokroša, ktorí odštartovali účinkovanie na podujatí štvrtkovou prehrou s Nórskom 4:5 po predĺžení, sa v Deggendorfe ešte stretnú v sobotu so švajčiarskou dvadsiatkou (13.00).

Podujatie je Slovákov záverečným turnajovým testom pred majstrovstvami sveta. Informáciu priniesla oficiálna webstránka Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Turnaj štyroch krajín hokejistov do 20 rokov:

Švajčiarsko - Nórsko 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Nemecko - Slovensko 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)

Góly: 11. Bokk (Peterka, Seider), 33. Lobach (Bokk, Seider), 42. Stützle (Brunnhuber, Möller), 47. Stützle (Brunnhuber, Fischer) - 12. Kollár (Baláž, Žiak), 21. Baláž (Korenčík, Kollár), 53. Regenda (Giertl, Nahálka)

Zostava SR: Ovečka - Žiak, Korenčík, Kupec, Demo, Nahálka, Golian, Švec, Boldižár - Baláž, Kollár, Fafrák - Regenda, Urbánek, Giertl - Minárik, Čenka, Havrila - Juščák, Köver, L. Lunter

Hlas po stretnutí:

Ernest Bokroš, tréner SR: "Druhé stretnutie sme odohrali lepšie ako proti Nórom. Myslím si, že dnes sme boli lepší, no nestačilo to na víťazstvo. Rozhodujúcim momentom stretnutia bolo päťminútové vylúčenie Kollára, ale aj za stavu 2:2 sme sa snažili o aktívny ofenzívny hokej. Z tej prílišnej aktivity však vyplynuli aj určité chyby, z ktorých sme inkasovali.

I tak sa nám podarilo úspešne premeniť dve presilovky, vďaka čomu sme znížili na 3:4. V záverečnom tlaku nás pribrzdilo vylúčenie za vystrelenie puku a kvôli tomu sme nemohli pristúpiť ani k hre bez brankára.

S prístupom hráčov k zápasu som spokojný, lenže aj v tomto dueli sa nám potvrdilo, že na medzinárodnej scéne už dnes nestačí len snaha a bojovnosť, ale musíme k tomu pridať aj trošku umenia a hokejovej kvality."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovenskej dvadsiatke sa v Nemecku nedarí, aj druhý zápas prehrala o gól