Najstarší hráč v Ramsayho výbere môže reštartovať kariéru ako Ján Laco

Slovensko-Česko prípravný zápas
Slovensko-Česko prípravný zápas (Autor: TASR/Radovan Stoklasa)
Nikola Baďová|24. apr 2022 o 18:00

Dominik Riečický dostal prvú príležitosť tesne pred tridsiatkou.

TRENČÍN. Hokejový systém, ktorý priviedol na Slovensko Craig Ramsay, funguje výborne. Kanadský odborník vštepil hráčom priamočiarejší, modernejší a ofenzívnejší herný štýl.

Hra reprezentácie postupne dostávala svoju tvár a získavala priazeň aj náročných fanúšikov. 

Príležitosť v tíme dostávajú aj mladšie ročníky a hokejisti z domácej extraligy. Vrchol snaženia zahraničného trénera prišiel na februárových zimných olympijských hrách v Pekingu. 

Slovenských fanúšikov nabudených bronzom hokej opäť baví. 

Na dva prípravné zápasy s Českom sa prišlo pozrieť viac než desaťtisíc ľudí. V hľadisku nechýbali bubny a mexické vlny. V oboch stretnutiach videli diváci atraktívny hokej. V Spišskej Novej Vsi sa zrodila výhra Slovákov 3:1. V Trenčíne Ramsayho zverencom víťazstvo tesne ušlo, keď prehrali 3:4 na samostatné nájazdy. 

Atmosféru bolo cítiť aj na ľadovej ploche. „Ľudia tomu dodávali ešte väčší náboj,“ tešil sa z vynikajúceho domáceho prostredia útočník Oliver Okuliar. 

Vedia, čo majú hrať

V druhom prípravnom stretnutí realizačný tím dopísal na súpisku Mária Luntera a Olivera Okuliara. Prvý menovaný sa odvďačil za pozvanie premiérovým gólom v národnom drese. 

Aj noví hráči sa snažia rýchlo si osvojiť herný systém kanadského trénera.

„Náš systém hráčom vyhovuje. Veľa z nich už pod trénerom Ramsaym hralo a nie je ťažké štýl zapracovať. Každý, kto príde, sa chce ukázať pred celým Slovenskom a získať lepšiu zmluvu do budúcnosti. Páči sa mi prístup a to ako so srdcom chalani hrajú,“ vyzdvihol kolektív asistent generálneho manažéra Oto Haščák. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Najstarší hráč v Ramsayho výbere môže reštartovať kariéru ako Ján Laco