Výhra im vylepšila pozíciu. Mladé volejbalistky postúpili do osemfinále MS

Slovenské volejbalistky po postupe do osemfinále MS do 18 rokov 2021.
Slovenské volejbalistky po postupe do osemfinále MS do 18 rokov 2021. (Autor: Facebook/Slovenská volejbalová federácia)
TASR|25. sep 2021 o 07:54 (aktualizované 25. sep 2021 o 08:56)

V boji o postup si zahrajú proti Rumunsku.

MS kadetiek do 18 rokov - D-skupina

Slovensko - Argentína 3:1 (-21, 23, 13, 20)

Rozhodovali: Pereira Feliciano (Br.), Bobadilla Junca (Kol.)

117 minút, 600 divákov

Slovensko: S. Slivková 0, A. Fričová 9, K. Slivková 1, Siládiová 4, Valentová 11, Boledovičová 6, libero Justhová (Hašková 13, Štermenská 3, Kartíková 5, Jozeková 0)

Argentína: Margariová 9, Garcíová 7, Vauletová 10, Pérezová 13, Campanellová 6, Giardiniová 8, libero Caballerová (Lescanová 2, Arugová 0, Barberová 0, Riosová 2)

DURANGO. Slovenské volejbalistky sa prebojovali do osemfinále majstrovstiev sveta dievčat do 18 rokov v mexickom Durangu.

Postup im zabezpečila už piatková výhra favorizovanej Brazílie nad Bulharkami (3:0).

Slovenské kadetky však vďaka víťazstvu nad Argentínou 3:1 v záverečnom súboji D-skupiny postúpili medzi najlepšiu šestnástku z tretieho miesta.

V úvode prvého setu Argentínčanky otočili šnúrou bodov z 3:6 na 9:6 a aj keď Slovenky doťahovali, bližšie než na jednobodový rozdiel sa už do konca setu nepriblížili.

Postupne však výkon Sloveniek gradoval, súperky nútili k chybám (celkovo 44:24 v neprospech Argentíny), zvládli dramatickú koncovku druhej časti (24:20, 25:23), tretí set jasne ovládli a vo štvrtom si rozumnou hrou udržiavali náskok počas celého setu.

Do zápasu opäť výborne vstúpili striedajúce hráčky, najviac bodov získala univerzálka Radka Hašková (13).

V osemfinále sa Slovenky stretnú o polnoci na pondelok s Rumunkami.

Hlasy po zápase

/zdroj: svf.sk:/

Marek Maličký, tréner SR "18": "Fantázia, druhé víťazstvo na majstrovstvách sveta je veľmi cenné. Spočiatku sme mali problémy, aj keď sme vedeli, ako budú Argentínčanky útočiť. Hrali na hranici absolútneho rizika a tiež výborne podávali, tlak na podaní sme však ustáli, darilo sa nám hru tvoriť. Dôležité bolo, že sme získali koncovku druhého setu. V treťom sme jednoznačne dominovali výborným podaním, dobrou obranou na sieti, zlepšenou hrou v poli a rozumnými riešeniami ťažkých situácií. V závere sa opäť osvedčila tímovosť, každé jedno striedanie pomohlo a každá hráčka prispela k výhre. Tešíme sa z postupu a ideme bojovať o ďalšie víťazstvo."

Alexandra Fričová, smečiarka a kapitánka SR "18": "Vedeli sme, že to nebude jednoduchý zápas a sme rady, že sa nám podarilo zvíťaziť. Opäť sme začali trochu nervózne, postupne to z nás však opadlo a hrali sme lepšie. Do zápasu opäť veľmi dobre vstúpili dievčatá z lavičky - ako stále hovorí náš tréner, nie je to o jednotlivcoch, ale o tíme. Na šampionát sme prišli s cieľom ukázať to najlepšie a robiť to, čo máme rady a som rada, že sa nám to zatiaľ darí."

Ema Štermenská, nahrávačka SR "18": "Z výhry sa veľmi tešíme, bol to pre nás veľmi dôležitý zápas. Útočili sme tvrdo, nekazili sme toľko podaní a boli sme veľmi bojovné v obrane, čo nám veľmi pomohlo aj psychicky. Z tretieho miesta v skupine máme veľkú radosť. Verím, že na turnaji skončíme najlepšie, ako to len bude možné."

Kristína Kartíková, blokárka SR "18": "Začiatok nebol taký, ako sme si predstavovali, neboli sme dostatočne agresívne v útoku. Napokon sa to otočilo, útočili sme lepšie, hrali sme dobre v obrane na sieti aj v poli, nekazili sme tak veľa servisov. Z víťazstva sa veľmi tešíme."

Konečná tabuľka - skupina D

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Výhra im vylepšila pozíciu. Mladé volejbalistky postúpili do osemfinále MS