Slovenskí stolní tenisti vyhrali iba raz a vypadli z elitnej divízie

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|28. sep 2014 o 08:40

O jednu priečku ušiel Slovákom na majstrovstvách Európy družstiev aj postup na budúcoročné Európske hry v Baku.

LISABON. Slovenskí stolní tenisti uspeli až vo svojom šiestom vystúpení na ME družstiev. V súboji o konečné 15. miesto zdolali Taliansko 3:1. O dva body Slovákov sa postaral Ľubomír Pištej, jeden pridal Thomas Keinath.

Šampionát v Portugalsku bol však pre zverencov trénera Jarolíma Mika sklamaním. V majstrovskej divízii prehrali prvých päť zápasov a neudržali sa medzi elitou. Po neúspešných výsledkoch zároveň stratili šancu získať miestenku na budúcoročné Európske hry do Baku.

V sobotu Slováci najskôr podľahli v skupine o 13. - 16. miesto Rumunom jednoznačne 0:3. Už po tejto prehre bolo jasné, vypadnú z elitnej divízie a prídu aj o Európske hry (do Baku sa kvalifikovalo prvých 14 tímov).

Súperi boli lepší

"Postup do Baku nám unikol, ale treba objektívne priznať, že súperi boli jednoducho lepší. O splnení tohto cieľa sme mohli uvažovať jedine pri našich kvalitných výkonoch a priaznivejšom žrebe. Vo vyraďovacej časti boli pre nás Rakúšania a Rumuni najhorší variant," uviedol kouč Miko.

"Zo štvorice našich hráčov boli v najlepšej forme a pohode Pištej so Šeredom, ktorí v príprave toho veľa odohrali s novými plastovými loptičkami. Keinathovi ešte nejaký čas potrvá, kým si na túto novinku zvykne. Bai He zaplatil nováčikovskú da," doplnil slovenský tréner.

Výsledky

Sobota - skupina o 13. - 16. miesto: Slovensko - Rumunsko 0:3

Ľubomír Pištej - Adrian Crisan 0:3 (-2, -5, -4), Bai He - Ovidiu Ionescu 1:3 (4, -6, -7, -14), Thomas Keinath - Constantin Cioti 2:3 (10, -3, 7, -5, -4)

Zápas o 15. miesto: Slovensko - Taliansko 3:1

Bai He - Marco Rech Daldosso 2:3 (-6, 9, 11, -9, -11), Ľubomír Pištej - Alessandro Baciocchi 3:1 (9, -12, 8, 8), Thomas Keinath - Leonardo Mutti 3:0 (2, 5, 7), Ľubomír Pištej - Marco Rech Daldosso 3:0 (11, 8, 6)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Slovenskí stolní tenisti vyhrali iba raz a vypadli z elitnej divízie