Slovenská dvadsaťjednotka nastúpi proti Čechom a Srbom bez viacerých opôr

Adam Zreľák.
Adam Zreľák. (Autor: TASR)
SITA|21. mar 2017 o 13:08

V nominácii je už aj uzdravený útočník Adam Zreľák.

ŽILINA. Český tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov (roč. nar. 1994 a mladší) Pavel Hapal privítal 21 z 23 nominovaných hráčov počas utorkového zrazu v Žiline pred prípravnými stretnutiami proti Česku (24. 3. o 17.00 h v Karvinej) a Srbsku (28. 3. o 17.20 h v Senci).

Pre mladých Slovákov ide o súčasť prípravy na júnové ME tejto vekovej kategórie, ktoré sa uskutočnia v Poľsku (16. - 30. 6.).

Pozvánku dostali aj záložník Július Szöke z kazašského Šachteru Karaganda a útočník českého Jablonca Adam Zreľák, ktorý na jeseň nehral pre zranenie.

Vo výbere chýba kvarteto opôr - Milan Škriniar, Matúš Bero, Stanislav Lobotka a aj Albert Rusnák prenikli do nominácie A-tímu na nedeľňajší zápas na Malte (26. 3. o 20.45 h SELČ v Ta' Qali) v rámci kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska.

"Chýbajú len László Bénes a Lukáš Haraslín, ktorí sú s reprezentáciou do 20 rokov a pripoja sa až po stredajšom zápase proti Srbsku. Nikto zatiaľ nehlásil zdravotné problémy, okrem únavy po víkendových stretnutiach by nemalo byť nič vážnejšieho charakteru," uviedol pre agentúru SITA technický vedúci reprezentácie Jakub Kojnok.

Mladí Slováci majú v utorok na programe tréningovú jednotku v Žiline-Budatíne o 16.30 h.

Tento tréning a aj stredajší predpoludňajší o 10.00 h povedie asistent trénera Oto Brunegraf, keďže Pavel Hapal sa vracia k tímu SR "20", ktorý v stredu v Senici od 17.00 h čaká spomenutý prípravný súboj proti rovesníkom zo Srbska.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov:

Brankári: Adrián Chovan (AS Trenčín), Matúš Hruška (Dukla Praha/ČR), Marek Rodák (Accrington Stanley/Angl.)

Obrancovia: Lukáš Skovajsa (AS Trenčín), Tomáš Huk, Ľubomír Šatka (obaja FC DAC 1904 Dunajská Streda), Martin Králik (MŠK Žilina), Juraj Kotula (FK Senica), Branislav Niňaj (KSC Lokeren/Belg.), Martin Valjent (Ternana Calcio/Tal.)

Stredopoliari: Nikolas Špalek (MŠK Žilina), Tomáš Brigant (FK Senica), Michal Faško (MFK Ružomberok), Jakub Hromada, Martin Chrien (obaja Viktoria Plzeň/ČR), Jaroslav Mihalík (Cracovia Krakov/Poľ.), Lukáš Haraslín (Lechia Gdansk/Poľ.), László Bénes (Borussia Mönchengladbach/Nem.), Dávid Ivan (FC Bari/Tal.), Július Szöke (Šachter Karaganda/Kaz.)

Útočníci: Pavol Šafranko (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Adam Zreľák (FK Jablonec/ČR), Tomáš Vestenický (Cracovia Krakov/Poľ.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slovenská dvadsaťjednotka nastúpi proti Čechom a Srbom bez viacerých opôr