Slovenky prehrali s Bieloruskom

TASR|23. nov 2003 o 17:21

Wernau 23. novembra (TASR) Slovenské hádzanárky podľahli aj vo svojom treťom vystúpení na prestížnom Turnaji štyroch krajín vo Wernau Bielorusku vysoko ...

Wernau 23. novembra (TASR) Slovenské hádzanárky podľahli aj vo svojom treťom vystúpení na prestížnom Turnaji štyroch krajín vo Wernau Bielorusku vysoko 21:32 a obsadili posledné štvrté miesto bez zisku jediného bodu, napriek tomu si z Nemecka odnesú prémiu vo výške 1000 eur. V piatok v úvodnom dueli prehrali zverenky trénerra Vojtěcha Mareša s Nemeckom 20:27, v sobotu neuspeli s Rakúskom (29:33).

Bielorusko - SLOVENSKO 32:21 (22:12)

Najviac gólov: Klimaková 12, Čignejevová 9 -zostava a góly SR: Z. Školková, Končeková - Vlčková 1, Kuťková 2, Fečová, Šimáková 6, Beňušková, Miklošová, Géczová 2, Halászová 1, Flašková 1, Stuparičová 2, Bánková, Fábryová 2, Tóthová 4/2, 7 m hody: 7/4 - 7/3, vylúčené 3:4, rozhodovali: Ehrmannová a Künzigová (Nem.), 800 divákov

Slovenky nezachytili úvod stretnutia, keď hrali malo dôrazne v obrane a nedokázali využívať vyložené gólové príležitosti. Bielorusky si zásluhou strelecky disponovaného dua Klimaková, Čignejevová a dobrých zákrokov brankárok vytvorili už do prestávky rozhodujúci desaťgólový náskok a po zmene strán už kontrolovali priebeh hry.

Vojtěch Mareš, tréner SR: "Na výkone dievčat sa v dnešnom stretnutí výrazne podpísala fyzická únava. Tri zápasy v priebehu troch dní spojené s cestovaním ich vyčerpali a v prvom polčase jednoznačne za Bieloruskami kondične zaostávali. Naša obrana si navyše nevedela poradiť so strelecky mimoriadne disponovanými Klimakovou a Čignejevovou, nám naopak nevychádzalo nič a viackrát som mal pocit, že by sme neskórovali ani do prázdnej bránky. Celkovo som narátal 15 nepremených vyložených príležitostí vrátane štyroch sedmičiek, čo je zlá vizitka. Za výkon v dnešnom stretnutí ťažko niekoho pochváliť."

la

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slovenky prehrali s Bieloruskom