Slovan vyhral v Žiline 4:0, Košice rozbili Zvolen 9:3

(Autor: SITA)
Sportnet|14. feb 2012 o 19:21

Zvolen dostal v Košiciach premiérovo s novým trénerom Mikulom deväť gólov, bratislavský tím vyhral v Žiline aj vďaka pevnej obrane, Trenčania rovnako ako Skalica rozhodli o svojom víťazstve v 59. minúte.


ico

47. kolo Tipsport extraligy:

  • Žilina - Slovan 0:4 - viac
  • Martin - Trenčín 1:2 - viac
  • Skalica - Poprad 4:3 - viac
  • Košice - Zvolen 9:3 - viac
  • B. Bystrica - Nitra 3:4 - viac

Tabuľka:

1. Košice 48 30 0 2 1 0 15 171:112 95
2. Slovan 48 29 0 1 3 3 12 163:117 95
3. Skalica 48 29 1 0 2 1 15 182:135 92
4. HK Poprad 48 26 2 1 4 1 14 167:127 89
5. Trenčín 48 19 2 3 1 2 21 123:124 70
6. Žilina 48 18 1 4 1 4 20 117:138 69
7. Zvolen 48 19 0 3 0 2 24 115:154 65
8. B. Bystrica 48 13 2 5 1 7 20 115:123 61
9. Martin 48 13 1 4 0 3 27 118:164 52
10. Nitra 48 11 4 1 0 2 30 120:171 45
- HK Orange 20 10 0 0 1 0 0 9 15:41 2

Poznámka: (počet zápasov, výhry - 3 body, výhry po predĺžení - 2 body, výhry po samostatných nájazdoch - 2 body, prehry po predĺžení - 1 bod, prehry po samostatných nájazdoch - 1 bod, prehry - 0 bodov, skóre, body)

Slovan v Žiline neinkasoval

Prvá šanca zápasu patrila domácim, keď Richard Huna pálil z uhla len do brankára. Potom nabíjal Drevenák do výhodnej pozície Smotrilovi, ale ten dobre netrafil puk.

Žilina mala viac z hry, v presilovke sa mohol presadiť Róbert Huna a v rovnovážnom stave Drevenák. Veľkú šancu MsHK spálil Kubiš, ktorý z kruhov netrafil odkrytú bránku Slovana po tom, čo sa k nemu so šťastím odrazil puk.

Neuspel ani nájazd Richarda Hunu, ktorý na dvakrát nepretlačil puk za Konráda. V druhej presilovke vlci poriadne zatlačili Slovan, ale neujal sa ani pokus Sýkoru z uhla, keď už brankár Slovana ležal na ľade. Domáci útočník ho nedokázal podstreliť. A tak udreli hostia, v presilovke sa presadil Bakoš po tom, ako Laco pred seba vyrazil Švarného strelu.

Na začiatku druhej tretiny sa domáci brankár vyznamenal pri protiútoku hostí, keď betónom kryl gólovú dorážku Kukumberga.

Potom na druhej stráne Devečka krásne vysunul Siváka, ale jeho strela po úniku bola nedôrazná a Konrád s ňou nemal problémy. Nebezpečnejšia už bola v polovici zápasu strela Devečku, ktorý si nakorčuľoval z druhého sledu, ale pálil tesne vedľa bránky a onedlho trafil len do presúvajúceho sa Konráda dorážajúci Sýkora.

Na začiatku tretej časti hostia z ničoho nič udreli druhýkrát, po chybnej rozohrávke Žiliny sa v útočnom pásme dostal k puku Kukumberg a nechytateľne zavesil do horného rohu. V 47. minúte Slovan opäť z nenápadnej akcie trestal tretíkrát, Švarného strelu Laco vyrazil len pred seba, kde stál nekrytý Hudáček.

Po štvrtom presnom zásahu Slovana, keď zblízka skóroval Hudáček, sa z bránky vlkov porúčal Laco, ktorého nahradil Murín. Žiline sa už do konca duelu nepodarilo streliť čestný gól, keď zostali nevyužité šance Jaraba a Stupku.

ico

MsHK DOXXbet Žilina - HC Slovan Bratislava 0:4 (0:1, 0:0, 0:3)

Góly: 18. M. Bakoš (Švarný, Dobroň), 42. Kukumberg, 47. L. Hudáček (Švarný), 49. L. Hudáček (Šatan)

Vylúčení: 1:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - V. Snášel, Gajan, 1793 divákov

Žilina: M. Laco (49. I. Murín) - D. Devečka, Kudělka, Harant, Dlouhý, Ďurkech, Houdek, Staňo - P. Sivák, Róbert Huna, Richard Huna - Drábek, V. Nemec, Stupka - T. Sýkora, M. Drevenák, Smotrila - Jarab, Linet, Kubiš

Slovan: Konrád - Dobroň, Švarný, P. Frühauf, I. Ďatelinka, Štajnoch, L. Kozák, Jerofejevs, Trška - Šatan, M. Hudec, L. Hudáček - D. Skokan, Kukumberg, Preisinger - M. Bartánus, Bulík, M. Bakoš - M. Sloboda, Macho, A. Kudrna

Tréneri hodnotia:

Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Výsledok nezodpovedá priebehu hry. Vypracovali sme si veľa šancí, hráčom nemôžem nič vyčítať, ale zlyhali sme v koncovke. Druhý gól hostí po našej chybe rozhodol o zápase. Pre nás je to krutý výsledok, ale bez gólu sa vyhrať nedá."

Jan Neliba, tréner Slovana: "Diváci videli kvalitný hokej. O výsledku rozhodol náš brankár, bol skvelý. Domáci hrali dobre, ale nemali šťastie, my sme ho mali. S výkonom našich hráčov nie som veľmi spokojný, ale víťazstvo je potešujúce."

začiatok článku

Dukla vyhrala gólom z 59. minúty

V stretnutí deviateho Martina so šiestym Trenčínom udávali v úvodnej tretine tón hostia. Prvú šancu mal síce martinský Zeliska, ale z výbornej pozície netrafil bránku hostí. Potom bol častejšie v permanencii martinský Šimko, ktorý sa vyznamenal pri pokusoch Melichárka a Mikulu.

Domáci len občas kontrovali, ale v 9. minúte otvoril skóre Škoda, keď zblízka prekonal Kováča. V ďalších minútach boli hostia lepší, ale pozorného Šimka prekonal až v 16. minúte Fabuš po perfektne zahratej presilovke Dukly.

V závere prvej tretiny ohrozili domácu bránku Habšuda, Mikula a Gašparovič, ale martinský gólman podržal svojich spoluhráčov.

Trenčín na začiatku druhej časti nevyužil 39 s presilovku piatich proti trom. Potom mohol strhnúť vedenie na stranu domácich Škoda, ale v 26. minúte netrafil odkrytý kút bránky.

V 32. minúte Themár vyskúšal pozornosť Kováča. V 38. minúte sa predviedol najstarší hráč na ľade Pardavý, ale po jeho prihrávke si s Fabušovou strelou poradil Šimko.

V tretej tretine bolo v hre veľa nepresností. V 43. minúte opečiatkoval Tybor žŕdku martinskej bránky. Na druhej strane zase Kriška netrafil z vyloženej príležitosti. Záver bol dramatický.

Domáci Važan zbytočne fauloval v útočnej tretine a hostia hrali presilovku. V nej im však ušiel Škoda. Bol faulovaný vo vyloženej pozícii a rozhodca nariadil trestné strieľanie. Škoda ho však nevyužil a tak sa v 59. minúte tešili hostia.

Pardavý ešte v trvajúcej presilovke vystrelil a od Šťastného sa puk odrazil za Šimka. Gól ešte odobril videorozhodca. Domácim už nepomohla ani deväťdesiat sekundová hra bez brankára.

ico

MHC Mountfield Martin - Dukla Trenčín 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Góly: 9. V. Škoda (Fadrný) - 15. P. Fabuš (Vizváry, Hlubuček), 59. A. Šťastný (Pardavý, P. Fabuš)

Vylúčení: 6:4 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška - J. Tvrdoň, M. Orolin, 1015 divákov

Martin: M. Šimko - Drgoň, Brcko, Leško, M. Výborný, Zukal, Matejka, Vartovník, Škumát - Zeliska, Galamboš, Michal Važan - Kriška, V. Škoda, Fadrný - Macejka, Miroslav Ižvolt, Šišovský - Themár, J. Cíger, M. Sobota

Trenčín: V. Kováč - Hlubuček, Vizváry, Habšuda, E. Bednár, Štindl, Gabriš - P. Fabuš, A. Šťastný, Pardavý - M. Daňo, Melichárek, J. Gašparovič - Sojčík, R. Tvrdoň, Tybor - O. Mikula, M. Filo, Jakúbek

Tréneri hodnotia:

Branislav Stolárik, asistent trénera MHC: "Pre nás to bol mimoriadne dôležitý zápas, či sa priblížime k play off, alebo k boju o záchranu. To nám zväzovalo ruky a nohy. Chýbalo nám viac bojovnosti, nasadenie, dravosť i streľba. V závere sme mali aj smolu, nepremenili sme trestné strieľanie. Naopak nešťastne sme inkasovali. Nebol to pekný zápas, bolo to najmä o bránení. Mrzí nás to, sme sklamaní. Chýba nám najproduktívnejší hráč Markovič, ktorého zatiaľ nikto nenahradil."

Róbert Kaláber, tréner Dukly: "Vedeli sme, že súper bude hrať pod tlakom, ale aj, že to nebude jednoduché a body sa nebudú rodiť ľahko. Chceli sme v Martine vyhrať. Čo sme si predsavzali, to sme aj splnili aj keď to bolo v poslednej chvíli. V dramatickom závere, tak ako sme vyhrali, sme mohli aj prehrať. V presilovke sme trestuhodne pustili domáceho hráča do nájazdu a Martin mal aj výhodu trestného strieľania. Šťastie sa však usmialo na nás."

začiatok článku

Aj Skalica rozhodla až v samom závere

V skalickej Max aréne sa v šlágri kola stretli susedné mužstvá extraligovej tabuľky Skalica a Poprad. Od začiatku bola hra vyrovnaná. V 12. minúte mal Pálffy na svojej hokejke možnosť dostať domácich do vedenia, no z bezprostrednej blízkosti neprekonal Melicherčíka.

Na druhej strane zahrmelo pri presilovej hre hostí, no strelu Kovačeviča od modrej čiary obrana domácich doslova upratala od bránkovej čiary. V závere domáci zvýšili úsilie, no ich strely končili na pozornom brankárovi hostí.

Druhú časť zápasu začali lepšie hostia. Domáci sa dopustili série chýb pri rozohrávke, čo využil Strömberg na strelenie úvodného gólu. Z ďalšieho protiútoku pridal druhý Svačina a domáci sa dostali do útlmu.

Ich čas prišiel pri presilovej hre o dvoch hráčov, keď pohotovou strelou znižoval Školiak. V ďalších minútach mali Skaličania výhodu päťminútovej presilovej hry, no vyťažili z toho len strelu do žŕdky z hokejky Lušňáka.

V tretej časti začala Skalica v útlme. Zaváhanie obrany domácich využil Strömberg na zvýšenie vedenia hostí. Stretnutie vyzeralo ako jasná záležitosť Popradčanov, ktorí kontrolovali hru. No prišiel záver a chvíľa Pállfyho, ktorý zavelil do útoku a znížil vedenie na 2:3. V ďalšej minúte dal Lušňák gól a bolo vyrovnané - 3:3.

V 59. minúte pykali Popradčania za faul a trestné strieľanie Obdržálek premenil. Záver stretnutia bol trochu hektický, ale nakoniec si body zaslúžene pripísala Skalica.

ico

HK 36 Skalica - HK AutoFinance Poprad 4:3 (0:0, 1:2, 3:1)

Góly: 32. R. Školiak (Šátek), 56. Pálffy (T. Višňovský, R. Školiak), 57. Lušňák (J. Hruška, Obdržálek), 59. Obdržálek (z trest. strieľania) - 25. Strömberg, 26. Svačina (A. Kroták, R. Rapáč), 44. Strömberg (Koskinen)

Vylúčení: 3:4 na 2 min, navyše Svačina (Poprad) 5+DKZ za vrazenie na mantinel, Pálffy (Skalica) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - P. Stano, Kacej, 1994 divákov

Skalica: Lakosil - Vyrúbalík, Šmach, Pojkar, Kloz, Jankovič, Křetinský, Gula, Magušin - Pálffy, R. Školiak, Obdržálek - Lušňák, J. Hruška, T. Višňovský - Kutálek, Holovič, Šátek - J. Jurík, Klejna, R. Konečný

Poprad: Melicherčík - Pentikäinen, R. Suchý, Kovačevič, Tavželj, Kramár, Fabian - Strömberg, Koskinen, Kuľha - P. Svitana, Balán, Michal Chovan - Svačina, A. Kroták, R. Rapáč - Škovira, S. Takáč, Homa

Tréneri hodnotia:

Peter Oremus, tréner Skalice: "Stretli sa kvalitné mužstvá. My sme vedeli, že Poprad hrá dobrý hokej. Ukázalo sa a je vidieť, že treba hrať plných šesťdesiat minút a to sa nám oplatilo."

Róbert Spišák, asistent trénera Popradu: "Ťažko hodnotiť zápas z pohľadu zdolaného mužstva. Veľmi dôležité bolo, že sme ustáli oslabenie na päť minút v druhej tretine. Tretiu časť sme mali dobre rozohranú a je paradoxné, že sme v nej prehrali zápas elementárnymi hrubými chybami."

začiatok článku

Hetrik Grona a vysoké víťazstvo Košíc

Košičania nastúpili proti Zvolenu útočne naladení. Ich "gólostroj" naštartoval v 5. min Martin Chovan s prispením hosťujúceho Juraška, ktorý tečoval puk do vlastnej bránky.

V 7. min po Miklíkovej prihrávke skóroval bekhendom Gron. V 9. min hrali Košičania presilovku, rozobrali brániacu štvoricu Zvolena a Tabaček skóroval na 3:0. Na začiatku 10. min to bolo už 4:0 a Marcel Haščák vyhnal Škrečka z bránky.

Zvolen sa dočkal v 10. min zásluhou Jindru, ale v 15. min prišla opäť košická chvíľa: skvelú prihrávku Haščáka premenil Pašek na piaty gól už za chrbát striedajúceho Trenčana. Hostia odpovedali v 17. min L. Juríkom, ktorý prekonal Hyláka strelou spomedzi kruhov.

V druhej tretine tempo opadlo. Domácich prebral gól Brabenca, ktorý sa presadil pri vylúčení Martina Chovana. Vzápätí však aj so šťastím zvýšil náskok Gron a rovnako v 30. min sa po prihrávke Pašeka presadil aj Dravecký - 7:3.

"Oceliari", vedomí si dostatočného náskoku, v tretej tretine bez problémov kontrolovali dianie na ľade. Po ukážkovej spolupráci druhého útoku zvyšoval na 8:3 gólom do prázdnej bránky Michel Miklík. Posledné slovo v zápase mal v 56. min Gron, ktorý pridal deviaty košický gól.

ico

HC Košice - HKm Zvolen 9:3 (5:2, 2:1, 2:0)

Góly: 5. Martin Chovan (Dravecký, Pašek), 7. S. Gron (Michel Miklík, Michal Novák), 9. J. Tabaček (P. Bartoš, Zálešák), 10. Marcel Haščák (Pašek), 16. Pašek (Marcel Haščák), 38. S. Gron (Michel Miklík, Jenčík), 38. Dravecký (Pašek), 51. Michel Miklík (Jenčík, S. Gron), 56. S. Gron (Michel Miklík) - 10. Jindra (Škvaridlo, Zuzin), 17. L. Jurík (V. Baláž, Marek Slovák), 35. Brabenec

Vylúčení: 5:5 na 2 min, navyše: Čurilla (Zvolen) na 10 min za nešp. správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - M. Korba, P. Korba, 4833 divákov

Košice: Hylák - Homer, J. Tabaček, Šeda, Kolba, Michal Novák, Martin Chovan, Slimák - P. Bartoš, Kristek, Zálešák - Jenčík, S. Gron, Michel Miklík - Pašek, Marcel Haščák, Dravecký - Matúš Chovan, Mlynarovič, Jokeľ

Zvolen: Škrečko (od 10. min Trenčan) - Juraško, Hraško, M. Vantroba, J. Mucha, Jindra, Ťavoda, Zošiak - Marek Slovák, L. Jurík, V. Baláž - Otčenáš, Brabenec, Čurilla - Méry, Zuzin, Škvaridlo - Síkela, M. Jurík, Martin Ďaloga - Huňady

Tréneri hodnotia:

Miroslav Ihnačák (tréner Košíc): "Mali sme dobrý vstup do zápasu, utvorili sme si šance a konečne boli v koncovke efektívni. Strelili sme pekné góly, diváci si prišli na svoje, chlapcom chcem poďakovať za dobrý prístup."

Vladimír Klinga (asistent trénera Zvolena): "Začiatok sme mali katastrofálny, dostali sme rýchle góly. Potom sme sa vrátili do zápasu, znížili na rozdiel dvoch gólov. Keď ďalší náš gól visel vo vzduchu, tak sme dvakrát inkasovali. Domáci trestali každú našu chybu, výsledok je pre nás krutý. Musíme popracovať na defenzíve."

začiatok článku

Skvelá záverečná desaťminútovka v podaní Nitry

Domáci mali veľkú možnosť priblížiť sa súperom v tabuľke nad nimi a Ntra zasa veľkú motiváciu v tom, že skreše náskok Martina pred ňou.

Z prílišného chcenia však trpela hra, na oboch stranách kvitla kŕčovitosť a tá zase ovplyvnila presnosť, odvážnosť a plynulosť akcií.

Čo bolo treba pochváliť, tak na oboch stranách obrany, aj keď sa občas dopúšťali kiksov. Bystričania sa usilovaji pokrstiť nové šatne v starom zimáku jasným víťazstvom, no po dvoch tretinách to na bezproblémový zápas vôbec nevyzeralo.

V 16. min pretrhol biedu v efektivite Sýkora, ktorý si aj pokrstil takmer trojmesačný návrat po zranení. Pred bránku mu puk šikovne pristrčil Hlinka a obľúbenec divákov nekomromisne pod žŕdku prekonal Fedora.

V druhej treitne sa dopustil pri presilovke obranca Kubka chyby, Ručkay v prečíslení našiel pred bránkou Hamráka a zrodil sa gól, na ktorý Nitrania čakali ako na spásu. Sami si však vývin komplikovali častými vylúčeniami, inaksovali síce pri plnom počte druhý gól tesne pred druhou prestávkou, no predchádzalo mu ďalšie oslabenie.

A pritom stačilo neposlušný puk vyhodiť z tretiny, čo si mohla obrana vytýkať a Kútny strelou k žŕdke, po šikovnej nahrávke od Sýkoru, prelomil obranný val hostí druhýkrát. Tretia trenina bola aj o tom, kto skôr strelí gól a nakloní misku váh na svoju stranu a v 47. min sa domácim vniesť do pomerne nervózneho zápasu väčšie jasno.

Po prudkej strele Kristofferssona do žŕdky napálil puk okamžite ponad ležiaceho Fedora do siete Jokila a napovedal, kto je väčším pánom na ľade. Nitrania vyšli nepriaznivo aj v štatistike strieľa a z mála šancí veľa nevyťažili, ak trebárs Ručkay v 49. min, keď ešte tlela hosťom nejaká nádej na zvrat.

V 51. min Ordzovenský znížil strelou pod žŕdku po peknej akcii na rozdiel gólu a upozornil, že Nitrania len tak ľahko nezložia zbrane. Opäť ich však v rozlete zastavilo oslabenie, potom zasa nevyužili presilovku, no onedlho po strele Baču od modrej a Radulayovom teči sa tešili v 56. min z vyrovnávajúceho gólu.

V závere si hráči nervy neudržali, viac z toho vyťažili Nitrania a v 58. min Štefanka doklepol puk prekvapujúco do bránky s víťaznou pečaťou. Presne 55 sekúnd pred koncom začali hrať domáci power play, no bez efektu.

ico

HCď05 B. Bystrica - HK Nitra 3:4 (1:0, 1:1, 1:3)

Góly: 16. Ján Sýkora (Miroslav Hlinka), 40. Kútny (Ján Sýkora, Češík), 47. Jokila (Kristoffersson) - 28. Hamrák (H. Ručkay), 51. Ordzovenský (Martin Segľa), 56. Radulay (Martin Bača), 58. M. Štefanka (Hrnka)

Vylúčení: 6:9 na 2 min, navyše F. Nemček 10 min za nešportové správanie, Kristoffersson (obaja B. Bystrica) 10+DKZ za pichanie, Martin Bača 10 min za napadnutie hlavy a krku, H. Ručkay (obaja Nitra) 10+DKZ za sekanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, rozhodovali: P. Grečko, J. Kubuš - M. Valach, Gavalier, 1317 divákov

Banská Bystrica: Chorošun (59. Kostúr) - M. Grman, Bambúch, Brňák, Kubka, Beňa, Huba, Matoušek, Novajovský - F. Nemček, Jokila, Kristoffersson - Ján Sýkora, Pulliainen, Miroslav Hlinka - T. Hričina, Češík, Kútny - Marcinek, R. Heizer, M. Kokavec

Nitra: I. Fedor - Rais, Ďurák, Vosátko, Ordzovenský, Gurčík, Martin Bača, K. Grman, Tůma - H. Ručkay, Hamrák, G. Saliji - Radulay, M. Štefanka, Kropáč - Hrnka, Martin Segľa, Mašlonka - Šumichrast, Piačka, Bene

Tréneri hodnotia:

Milan Staš (tréner Banskej Bystrice): "Zápas sme si veľmi dobre rozohrali. Prvá tretina bola v našej réžii. Viedli sme síce iba 1:0, ale hrali sme dobre a súpera sme do ničoho nepustili. Keď hostia vyrovnali na 1:1, hra sa vyrovnala a bolo to o tom, kto dá gól, ten zvíťazí. Dokázali sme streliť dva, ale za stavu 3:1 moji chlapci prestali hrať. Neplnili si úlohy, dostali sme dva zlepené góly a napokon sme aj prehrali. Strata troch bodov veľmi mrzí, pretože sme chceli pokrstiť nové šatne víťazstvom. Nemôže sa nám stať, že premrháme dvojgólový náskok v poslednej desaťminútovke."

Miloš Fleischer (asistent trénera Nitry): "V prvej tretine sme ustáli tlak Banskej Bystrice, aj keď sme inkasovali. V druhej tretine sa nám však podarilo vyrovnať v oslabení. Súper potom po našej zbytočnej chybe pred koncom druhej tretiny strelil druhý gól. Do tretej tretiny sme išli s tým, že chceme s výsledkom niečo urobiť a pobiť sa o lepší výsledok. Dostali sme však tretí gól, a tak sme otvorili hru a so šťastím sa nám napokon podarilo vyhrať. Podržal nás brankár Fedor."

začiatok článku

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovan vyhral v Žiline 4:0, Košice rozbili Zvolen 9:3