Slovan vyhral v Rige 4:1, za týždeň jej dal deväť gólov

Michal Vondrka zo Slovana (vľavo) v súboji s Laurisom Darzinšom z Rigy v bratislavskom zápase.
Michal Vondrka zo Slovana (vľavo) v súboji s Laurisom Darzinšom z Rigy v bratislavskom zápase. (Autor: SITA)
SITA|8. okt 2014 o 10:38

Pred týždňom Slovan na domácom ľade zdolal Rigu 5:1, teraz v Lotyšsku strelil o gól menej.

Hokej - KHL - streda

Dinamo Riga - Slovan 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Góly: 31. Skvorcovs (Saulietis) - 19. Bartovič (Netík), 28. Murley, 34. Murley (Starosta, Nagy), 54. Netík (Bartovič).

Rozhodcovia: Björk, Gofman - Birin, Šeljanin, vylúčenia: 1:6, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 3550 divákov.

Dinamo: Sedláček - Pujacs, Genoway, Porejs, Sotnieks, Cibulskis, Jerofejevs, Grinbergs - Indrašis, Cipulis, Darzinš - M. Redlihs, Bičevskis, Meija - Videll, Ščastlivyj, Bukarts - Skvorcovs, Upitis, Saulietis - Jelisejevs

Slovan: Backlund - Sersen, Baranka, Štajnoch, Sigalet, Foster, Starosta, Brejčák - Nagy, Murley, Vondrka - Netík, Surový, Bartovič - Jeglič, Tičar, White - Šťastný, Bližňák, Lunter

Ostatné výsledky

Atlant Mytišči - Jokerit Helsinki 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

Góly: 17. Taratuchin, 56. Černov - 13. Moses, 23. Omark, 31. Huhtala

SKA Petrohrad - Medveščak Záhreb 5:2 (1:0, 1:1, 3:1)

Góly: 19. Ericsson, 32. Thoresen, 42. Šipačjov, 55. Kablukov, 60. Martensson - 26. Katic, 50. Thomas


RIGA. Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v stredajšom zápase KHL na ľade lotyšského Dinamo Riga 4:1. V úvodnom stretnutí svojho druhého "tripu" prebiehajúceho ročníka prehrali s SKA Petrohrad 2:7.

Slovanisti dosiahli siedme víťazstvo v trinástom zápase sezóny a s 21 bodmi sú na 7. mieste tabuľky Západnej konferencie.

Hokejisti Slovana od začiatku do konca kontrolovali priebeh zápasu. Po pomalšom začiatku prvej tretiny zvýšili v jej závere tempo a ujali sa vedenia.

V 19. minúte využil Netíkovu prácu za bránkou kapitán Bartovič. Druhý gól pridal v 28. minúte po chybe domáceho brankára Murley.

Riga síce znížila zásluhou Skvorcovsa, ale Murley pridal do konca druhej tretiny pri presilovke svoj druhý presný zásah v stretnutí. Gólovú bodku za stretnutím dal v 54. minúte Netík.

Slovanisti zakončia druhý "trip" na súperových klziskách v piatok v bieloruskom Minsku, kde ich o 18.00 h privíta domáce Dinamo.

Najbližší domáci zápas ich čaká v nedeľu 12. októbra proti fínskemu nováčikovi súťaže Jokeritu Helsinki (17.00 h).

Petri Matikainen, tréner Slovana (hcslovan.sk): "Po prehre na ľade SKA Petrohrad a chybách v defenzíve sme počas včerajšieho voľného dňa tvrdo pracovali a veľmi dobre sa pripravili na zápas s Dinamom. Povedali sme si s hráčmi, ako chceme dnes hrať a to sme aj dodržali. Som veľmi rád, že sme dnes v Rige uspeli a získali tri body. Hrali sme dobre ako tím, s naším výkonom som spokojný."

Online prenos a góly Riga - Slovan

60. min - Zápas sa skončil. Slovan aj druhýkrát v sezóne zdolal Rigu. Minulý týždeň výsledkom 5:1, teraz strelil o gól menej.

58. min - Na Backlunda sa rútil Saulietis, blafák na brankára Slovana mu však nevyšiel a dve minúty pred koncom Slovan stále vedie o tri góly. Odohrá ich však v oslabovke.

54. min - Slovan strelil gól. Bartovič vypichol puk Cibulskisovi a Netík na dvakrát prekonal domáceho brankára. O víťazovi zápasu zrejme už je rozhodnuté.

netik.gif

53. min - Do ideálnej streleckej pozície sa dostal domáci Pujacs, do letiaceho puku sa však vložil Štajnoch a stečoval ho na ochrannú sieť.

50. min - Nič nenasvedčuje, že by domáci ešte mali zabojovať minimálne o bod. Teraz mali dvojminútovú presilovku, šancu si však počas nej nevypracovali.

45. min - V prvej päťminútovke tretej tretiny sa domáci nedostali k vážnejšiemu ohrozeniu bránky Slovana. Naopak, nebezpečná bola Vondrkova strela na druhej strane klziska.

41. min - Začala sa tretia tretina.

II. tretina

40. min - Skončila sa druhá tretina. V jej závere mali domáci presilovku, z viacerých nádejných situácií sa im ale nepodarilo skórovať.

35. min - Slovan strelil gól. Starostovu presilovkovú strelu od modrej čiary dorazil za Sedláčka Murley.

33. min - Domáci si počas presilovky vytvorili veľký tlak, veľkú šancu na vyrovnanie nevyužil Redlihs.

31. min - Riga strelila gól. Skvorcovs obkorčuľoval Backlundovu bránku a strelou bekhendom znížil náskok Slovana.

riga.gif

28. min - Slovan strelil gól. Domáci brankár Sedláček vykorčuľoval za bránku, nerozumel si však so svojim obrancom Genowayom. Využil to Vondrka, ktorý prihral Murleymu a ten zvýšil náskok Slovana strelou do prázdnej bránky.

nagy5.gif

26. min - Až teraz prišlo k prvému vylúčeniu v zápase, na trestnej lavici bol Ivan Baranka. Domáci presilovku nevyužili.

21. min - Začala sa druhá tretina.

I. tretina

20. min - Skončila sa prvá tretina. Domáci si v jej závere ešte vytvorili tlak, no vyrovnať sa im nepodarilo.

19. min - Slovan strelil gól. Netík za bránkou vybojoval puk, poslal ho na voľného Bartoviča, ktorý strelou z prvej prekonal Sedláčka.

bartovic2.gif

17. min - Netíkovu naivnú prihrávku domáci na vlastnej modrej čiare vystihli, pri zakončení Vidella musel zachrániť Backlund. Dve minúty predtým Bližňák pekne našiel Šťastného, pred ním ale hokejkou zasiahol domáci brankár Sedláček.

14. min - Foster za bránkou hostí prišiel ľahko o puk, odobral mu ho Saulietis, Skvorcovs však nádejnú situáciu nezužitkoval.

12. min - Keďže na ľade sa toho veľa nedeje, réžia priameho prenosu poskytla minizostrih dvoch bodyčekov z prvej tretiny.

9. min - Slovan si v posledných minútach vypracoval miernu prevahu, k šanci sa ale dostali domáci. Zatiaľ to však nie je zaujímavý hokej.

5. min - V prvej päťminútovke si ani jeden z tímov nevypracoval veľkú šancu. Zatiaľ rozhodcovia nevylúčili žiadneho hráča.

1. min - Zápas sa začal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan vyhral v Rige 4:1, za týždeň jej dal deväť gólov