Slovan odsunula z domáceho ľadu Popoluška

Kapitán Miroslav Šatan (v strede) strelil v piatok v Skalici prvý gól Slovana, hostia vyhrali 2:1. Zápas 52. kola Slovan - Trenčín preložili na utorok.
Kapitán Miroslav Šatan (v strede) strelil v piatok v Skalici prvý gól Slovana, hostia vyhrali 2:1. Zápas 52. kola Slovan - Trenčín preložili na utorok. (Autor: SITA)
Ondrej Gajdoš|26. feb 2012 o 19:33

Bratislavskí hokejisti museli dať včera prednosť muzikálovej šou.

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana zakončili v piatok päťzápasovú sériu na klziskách súperov. V Skalici pretrhli šnúru troch prehier, víťazstvom 2:1 si posilnili ambície na druhé miesto po základnej časti. Všetko majú vo svojich rukách.

Zápas nedeľňajšieho 52. kola s Trenčínom budú dohrávať v utorok, zo Slovnaft arény ich odsunula Popoluška - muzikálová šou na ľade.

Daň multifukčnej hale

„Za desať dní sme hrali päť razy vonku, nie je to nič príjemné,“ vravel generálny manažér Slovana Maroš Krajči. „Je to daň multifunkčnej hale, kde sa medzitým vystriedali tri akcie. Musíme sa s tým naučiť žiť.“

Bratislavčania prehrali v Košiciach 1:3, vzápätí v Banskej Bystrici 0:4 a potom aj v Martine 1:4. Vedenie klubu zdvihlo varovný prst. Z kádra vyradilo útočníka Michala Macha a nedisciplinovaní jednotlivci zo stretnutia v Martine dostali pokuty. Všetky štyri góly tam dostal Slovan v oslabení.

Výstraha zabrala, v Skalici akoby hralo iné mužstvo. Koncentráciu nenarušil ani rýchly gól domácich už v 24. sekunde.

„Bolo vidieť, že tím sa dal dokopy. Bol to výborný kolektívny výkon, zabrali všetci,“ pochvaľoval si generálny manažér. „Zápas už mal parametre play off. Verím, že zlepšenú hru potvrdíme aj v ďalších zápasoch.“

Slovan nastúpi ešte proti Trenčínu, pocestuje do Nitry a základnú časť uzavrie doma so Zvolenom. Vlani išiel do play off zo štvrtého miesta a vypadol hneď v prvom kole s trenčianskou Duklou.

„Je dôležité, aby sme si udržali druhú priečku, ale play off je úplne iná súťaž,“ poznamenal Krajči. „Tam už treba ísť na doraz od prvej do poslednej minúty. Žiadneho súpera nemožno podceniť. Preto sa ani nepozeráme, či by sme na začiatok mohli dostať Zvolen, Banskú Bystricu, Žilinu či Trenčín.“

Lákadlom je KHL

Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy spomínalo Bratislavu ako jedného z kandidátov pri rozširovaní do Európy.

„Radi by sme sa posunuli ďalej, ale musí to mať reálne ekonomické základy,“ povedal Krajči. „Česko-slovenská liga teraz neprichádza do úvahy. Vidíme, že je záujem zo strany KHL. No musíme si zrátať, na čo máme. Potom sa rozhodneme. Vidím to päťdesiat ku päťdesiatim. Nevylučujem, že k zmene príde už v najbližšej sezóne.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovan odsunula z domáceho ľadu Popoluška