Slovan odštartoval spoluprácu s Bocou Juniors, získal Argentínčana

(Autor: Twitter)
TASR|25. júl 2015 o 14:48

Vedenie klubu zaujal na turnaji Franz Jozef Cup. Mauro Ezequiel Gonzalez vtedy získal v konkurencii o dva roky starších súperov cenu pre najlepšieho hráča.

BRATISLAVA. Vedenie slovenského futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava angažovalo stredopoliara Maura Ezequiela Gonzaleza. Talentovaný Argentínčan doposiaľ hrával za slávny CA Boca Juniors, informuje web Slovana.

Ešte len osemnásťročný futbalista zaujal zástupcov fortunaligistu na nedávnom turnaji Franz Jozef Cup. Svojimi výkonmi v konkurencii o dva roky starších súperov si vyslúžil cenu pre najlepšieho hráča turnaja.

"Mauro k nám prichádza na ročné hosťovanie, pričom súčasťou zmluvy je aj naša opcia na trvalý prestup," povedal pre skslovan.com viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.

Prvý krok k dlhodobej spolupráci

"Mauro má nesporný potenciál. Veríme, že v našom mužstve sa mu podarí naplniť ho," dodal.

Na rokovaniach Argentínčana v Bratislave sprevádzali zástupcovia vedenia Bocy Juniors. "Mali sme spolu konštruktívne rozhovory," priznal Kmotrík ml.

"Transfer Maura Gonzaleza je prvým krokom k našej dlhodobej spolupráci s najslávnejším argentínskym klubom."

Argentínsky ľavák v sobotu ráno prvýkrát trénoval s novými spoluhráčmi. A v nedeľu bude trénerom k dispozícii na duel druhého kola Fortuna ligy so Spartakom Myjava.

Cieľom hráči z Južnej Ameriky

"V júni sme sledovali zápasy turnaja Franz Jozef Cup práve s úmyslom vytypovať si zaujímavých hráčov z Južnej Ameriky, ktorí by vhodne zapadli do nášho tímu a spôsobu hry, akým sa chceme presadzovať," doplnil tréner Dušan Tittel.

"Mauro nás upútal najviac a sme radi, že sa rokovania dotiahli do úspešného konca. Je to talentovaný defenzívny stredopoliar. A vzhľadom na to, že nám pre zranenie na niekoľko týždňov vypadol zo zostavy Slobodan Simovič, veľmi intenzívne sme pracovali na tom, aby sa formality dotiahli čo najskôr," pokračoval.

"Verím, že Mauro zvládne prechod z Argentíny na Slovensko a že bude v drese Slovana podávať také výkony ako vo svojom predchádzajúcom mužstve."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan odštartoval spoluprácu s Bocou Juniors, získal Argentínčana