Slovan je na roztrhanie. V prestávke KHL hrá o ďalšiu trofej

Vo štvrtkovom zápase s Färjestadom bude chytať Branislav Konrád.
Vo štvrtkovom zápase s Färjestadom bude chytať Branislav Konrád. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|12. dec 2012 o 17:59

Bratislavský hostiteľ hrá vo štvrtok vo finálovej fáze European Trophy s Färjestadom. Víťaz turnaja získa 50–tisíc eur.

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana nevedia, kam skôr skočiť. V KHL odohrali 33 zápasov a zatiaľ čo ich súperi v lige využívajú desaťdňovú decembrovú prestávku na regeneráciu síl a tréning pred rozhodujúcou fázou v základnej časti postup do play off, bratislavské mužstvo hostí v závere tohto týždňa finálový turnaj European Trophy.

Vo štvrtkovom štvrťfinále nastúpi Slovan proti švédskemu Färjestadu, zápas o titul sa hrá v nedeľu.

Čada: Hráme naplno

„V nahustenom programe by nám prestávka prišla vhod, ale o našej účasti na turnaji sa rozhodlo už predtým, ako sa potvrdil štart Slovana v KHL,“ vysvetľoval tréner Rostislav Čada. „Zápas s Färjestadom odohráme naplno, nemôžeme si dovoliť ho len tak vypustiť. Radi by sme opäť potešili fanúšikov.“

Ideálnym spojením by podľa kouča Slovana bolo, keby mužstvo dosiahlo úspech v turnaji European Trophy a zároveň sa dobre pripravilo na ďalší zápas KHL s Ufou v stredu 19. decembra.

V dnešnom zápase so štvrtým tímom švédskej elitserien Färjestadom budú domácim chýbať maródi Šatan, Štajnoch, zranenie si doliečuje Višňovský. Chýba aj Švarný, ktorý je s reprezentáciou na turnaji vo Švajčiarsku, kým dvadsiatkári Daňo, T. Mikúš, Luža sú v príprave na juniorské MS.

V bránke dostane príležitosť Konrád, z farmy v extraligovej Skalici povolali Tršku, Ďatelinku, Kudrnu, Preisingera.

Štvorica je zo Švédska

Vo finálovom turnaji nastúpi osem tímov, polovica z nich je zo Švédska. Popri Bratislave je druhým strediskom Viedeň.

„Predpokladám, že Färjestad bude hrať útočnejší, otvorenejší hokej, než na aký sme zvyknutí od súperov z KHL,“ povedal Čada. Mužstvo z Karlstadu je deväťnásobným švédskym majstrom.

V základnej časti European Trophy odohral Slovan v lete osem stretnutí, v nich sa vykryštalizovala zostava nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy.

V tomto ročníku turnaja hralo celkove 32 mužstiev z Česka, Švédska, Fínska, Nemecka, Švajčiarska, Rakúska, Slovenska. Víťaz si odnesie prémiu 50-tisíc eur, zdolaný finalista dostane 10-tisíc.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Slovan je na roztrhanie. V prestávke KHL hrá o ďalšiu trofej