Slováci na miniturnaj do Španielska, postúpi len víťaz

TASR|13. dec 2007 o 14:42

Petrohrad 13. decembra (TASR) - Súpermi slovenskej futsalovej reprezentácie do 21 rokov v kvalifikácii na premiérové ME tejto vekovej kategórie budú v ...

Petrohrad 13. decembra (TASR) - Súpermi slovenskej futsalovej reprezentácie do 21 rokov v kvalifikácii na premiérové ME tejto vekovej kategórie budú v 3. skupine Španielsko, Grécko a Švajčiarsko. Vo štvrtok o tom rozhodol žreb vo švajčiarskom Nyone, sídle Európskej futbalovej únie (UEFA). Šampionát sa uskutoční na sklonku budúceho roka v predbežne stanovenom termíne 6.-14. decembra v ruskom Petrohrade.

Kvalifikačné zápolenia prebehnú v termíne 7.-13. apríla, Slováci vyžrebovaní z druhého výkonnostného koša pocestujú na miniturnaj do Španielska, ktoré pred žrebom figurovalo v najvyššom zoskupení. Zo siedmich skupín si len ich víťazi zabezpečia postup na finálový turnaj, kde už má istú miestenku Rusko ako organizátor.

Po rokoch čakania sa UEFA rozhodla zrealizovať starú myšlienku - usporiadať ME futsalistov vo vekovej kategórii do 21 rokov. Pri hľadaní organizátora padla voľba na Petrohrad, ktorý už niekoľko rokov hostí prestížny turnaj pre výbery do 21 rokov. UEFA rozhodla o tom, že dejiskami miniturnajov budú okrem Španielska aj Taliansko, Slovinsko, Maďarsko, Poľsko, Andorra a Macedónsko.

žreb kvalifikácie ME do 21 rokov:

1. skupina: Slovinsko, Belgicko, Gruzínsko, Bulharsko

2. skupina: Ukrajina, Poľsko, Litva, Rumunsko

3. skupina: Španielsko, SLOVENSKO, Grécko, Švajčiarsko

4. skupina: Holandsko, Andorra, Azerbajdžan, Írsko

5. skupina: Maďarsko, Bielorusko, Lotyšsko, Kazachstan

6. skupina: Taliansko, Moldavsko, Francúzsko, Turecko

7. skupina: Česko, Chorvátsko, Macedónsko, Arménsko

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Slováci na miniturnaj do Španielska, postúpi len víťaz