Slováci na ME 20 zdolali Chorvátov a budú hrať o 5. miesto

TASR|17. aug 2006 o 18:48

Innsbruck 17. augusta (TASR) - Slovenskí hádzanári do 20 rokov zvíťazili vo štvrtok vo svojom predposlednom vystúpení na majstrovstvách Európy v rakúskom ...

Innsbruck 17. augusta (TASR) - Slovenskí hádzanári do 20 rokov zvíťazili vo štvrtok vo svojom predposlednom vystúpení na majstrovstvách Európy v rakúskom Innsbrucku nad rovesníkmi z Chorvátska 28:25 a v piatok o 20.00 ich čaká rozlúčka so šampionátom v podobe duelu o 5. miesto s Bielorusmi.

V dueli dvoch neúspešných ašpirantov na semifinálovú účasť sa evidentne rýchlejšie zo sklamania otriasli zverenci trénera Zoltána Heistera. Chorváti sa od začiatku síce držali v pätách a v 15. min sa im aj podarilo vyrovnať, v ďalšom priebehu však zahodili dve sedmičky a po obrátke sa mladým Slovákom tesný náskok podarilo miestami zveľadiť až na rozdiel štyroch gólov. V piatok večer proti Bielorusom tak budú mať možnosť atakovať rekordné umiestenie slovenskej mužskej hádzanej na vrcholnom podujatí, ktoré táto generácia dosiahla šiestou priečkou pred dvoma rokmi na európskom šampionáte osemnásťročných v Belehrade. Piate miesto je zároveň absolútnym rekordom hádzanej spod Tatier, vlani ho vybojovali na ME do 17 rokov kadetky pod vedením bratov Ľubomíra a Róberta Popluhárovcov.

Chlapci sa po troch zápasoch konečne dokázali správne vyhecovať, takmer po celý zápas sme viedli a aj keď sa Chorvátom párkrát podarilo vyrovnať, víťazstvo sme už nepustili z rúk, zhodnotil výkon družstva tréner Heister a dodal: Súboj s Bieloruskom bude tiež mimoriadne ťažký, lebo súper má veľmi kvalitný káder a všetko sú to urastení hráči. Navyše my už nemôžeme počítať s Michalom Urbanom a ani s Csabom Szücsom, ktorých zhodne odstavili zranenia nôh. Pokúsime sa však nadviazať na úspešné výsledky z minulých šampionátov.

O 5.-8. miesto:

Chorvátsko SR 25:28 (11:12)

Zostava a góly SR: Paul, Zechmeister Baláž 4/1, Mikuš 4, Kolesár 2, Gamrat 4, Baďura 3, Mišenčík 3, Petro 4, Mikéci 3/1, Marek Urban 1, Kovačech, Szücs, Géci.

Slovinsko Bielorusko 32:35 pp (28:28, 13:15)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slováci na ME 20 zdolali Chorvátov a budú hrať o 5. miesto