Slováci chcú v Taliansku pri Angulovej premiére prekvapiť

Slovenskí futsalisti majú trénera zo zahraničia a v Taliansku sa pokúsia prekvapiť.
Slovenskí futsalisti majú trénera zo zahraničia a v Taliansku sa pokúsia prekvapiť. (Autor: SITA)
TASR|6. jan 2014 o 15:01

Úspechom pre Slovákov bude, keď sa v súbojoch s tretím tímom sveta vyhnú viacgólovým prehrám.

SAN VÍTO. Španielskeho trénera Marcosa Angula čaká naozajstný "krst ohňom", keď povedie slovenskú futsalovú reprezentáciu v dvoch prípravných zápasoch na pôde favorizovaného Talianska.

Úspechom pre hostí (23. v neoficiálnom svetovom rebríčku) bude, keď sa v súbojoch s tretím tímom sveta vyhnú viacgólovým prehrám.

Oba zápasy sa uskutočnia v mestečku San Vito al Tagliamento neďaleko Udine, prvý je na programe v utorok 7. januára o 20.00 h, "odveta" sa odohrá v stredu 8. januára s výkopom o 20.30.

Trénovali v Bratislave

Slováci sa v bratislavskej ŠH Mladosť pripravovali od piatka v 19-člennom zložení, španielsky kouč však vzal do Talianska napokon len štrnásť hráčov - dvoch brankárov a 12 hráčov do poľa.

Novými menami sú obaja gólmani Milan Herko a Richard Obermann a tiež trio Adam Zdráhal, Vladimír Papajčík, Martin Doša.

Kostru národného tímu tvorí 9 hráčov sériového majstra Slov-maticu FOFO Bratislava. Taliansko je bronzovým tímom z posledných ME a pripravuje sa na kontinentálny šampionát v Belgicku, ktorý odštartuje koncom januára.

S dočasným trénerom

Angula poveril vedením národného tímu prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik. Zatiaľ bude svoju dočasne zverenú funkciu vykonávať do 14. januára, keď je na programe zasadnutie Výkonného výboru SFZ.

Na ňom sa definitívne rozhodne, či bude Angulo aj natrvalo trénerom slovenského tímu alebo futsalový orgán vyrukuje s iným menom.

Káder slovenskej futsalovej reprezentácie na prípravné zápasy v Taliansku

brankári: Milan Herko (Across Pinerola Bratislava), Richard Obermann (FTVŠ UK Bratislava)

hráči do poľa: Martin Rejžek, Anton Brunovský, Dušan Rafaj, Peter Kozár, Gabriel Bartošek, Tomáš Drahovský, Attila Fehérvári, Gabriel Rick, Peter Haľko (všetci Slov-matic FOFO Bratislava), Adam Zdráhal (Across Pinerola Bratislava), Vladimír Papajčík (Makroteam Žilina), Martin Doša (Sparta Praha)

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Slováci chcú v Taliansku pri Angulovej premiére prekvapiť