Slov-matic v UEFA Futsal Cup-e už v pondelok proti Kairatu

SITA|14. okt 2007 o 13:04

BRATISLAVA 14. októbra (SITA) - Slovenský futsalový majster Slov-matic FOFO Bratislava si už v pondelok 15. septembra v C-skupine elitnej fázy UEFA Futsal Cupu 2007/08 v českom meste Chrudim zmeria sily ...

BRATISLAVA 14. októbra (SITA) - Slovenský futsalový majster Slov-matic FOFO Bratislava si už v pondelok 15. septembra v C-skupine elitnej fázy UEFA Futsal Cupu 2007/08 v českom meste Chrudim zmeria sily s Kairatom Almaty z Kazachstanu. Zverencov trénera Milana Kollára tak po historickom postupe zo základnej skupiny čaká ťažká úloha, keďže si presne po roku zmerajú sily s favorizovaným Kairatom, ľahkým súperom nebude ani domáci Era-Pack a dobré meno vo futsalovej Európe má aj belgický tím. "Nastáva historická chvíľa nie len pre náš klub, ale i pre celý slovenský futsal. Už účasť v elitnej fáze najprestížnejšej klubovej súťaže je obrovským úspechom futsalu na Slovensku i klubu. Súperi sú ťažkí, preťažkí. Každý strelený gól bude úspechom a každý získaný bod veľkým úspechom. Cieľom je odohrať dobré zápasy a nevrátiť sa do Bratislavy s prázdnymi rukami. Bude to pre nás naozajstná vysoká škola futsalu," uviedol na oficiálnej klubovej stránke prezident klubu Martin Grendár. "Tréner nám prízvukuje, že skupina je hrateľná, tak to ideme skúsiť. Veríme, že nazbierame nejaké bodíky do klasifikácie, chceme potrápiť každého súpera a dúfam, že budeme bojovať a hrať ako v Baku a nie sa trápiť, ako v našich posledných ligových zápasoch," dodal pre www.slov-matic-fofo.sk strelec postupového gólu z Azerbajdžanu Gabriel Bartošek. Vedenie klubu sa po zaváhaniach v domácej ligovej súťaži (prehra so Senicou a remíza v Košiciach) rozhodlo navrátiť dôveru fanúšikov a na náklady klubu organizuje zájazd do dejiska turnaja.

Do aprílového Final Four 2008 sa kvalifikujú iba víťazi jednotlivých skupín. UEFA Futsal Cup je obdobou futbalovej Ligy majstrov. Jeho tohtoročná edícia sa začala už 11. augusta, keď si v šiestich kvalifikačných skupinách zmeralo sily spolu 22 tímov a víťazi skupín postúpili do hlavnej fázy súťaže. V termíne od 8. do 16. septembra sa odohrali turnajovým spôsobom súboje v šiestich hlavných skupinách a do ďalších bojov si zabezpečila postup dvojica najlepších z každej z nich. Dvanásť postupujúcich tímov sa v najbližších dňoch stretne v štyroch skupinách o postup do aprílového Final Four 2008 so štvoricou nasadených mužstiev, ktorými sú Dinamo Moskva (Rus.), MFK Viz Sinara Jekaterinburg (Rus.), ElPozo Murcia Turística (Šp.) a spomínaný Kairat Almaty (Kazach.). Titul európskeho klubového šampióna zo sezóny 2006/2007 obhajuje ruský tím Dinamo Moskva.


Program C-skupiny elitnej fázy UEFA Futsal Cupu 2007/08 v českom meste Chrudim:

pondelok 15. októbra: 17.00 h: Kairat Almaty (Kaz.) - Slov-Matic FOFO Bratislava, 20.00 h: FK Era-Pack Chrudim (ČR) - Futsal Topsport Antverpy (Belg.)

utorok 16. októbra: 15.30 h: Futsal Topsport Antverpy (Belg.) - Kairat Almaty (Kaz.), 18.00 h: FK Era-Pack Chrudim (ČR) - Slov-matic FOFO Bratislava

štvrtok 18. októbra: 17.00 h: Slov-matic FOFO Bratislava - Futsal Topsport Antverpy (Belg.), 19.30 h:Kairat Almaty (Kaz.) - FK Era-Pack Chrudim (ČR)


Historický prehľad víťazov UEFA Futsal Cupu:

2001/02: Playas de Castellon (Šp.)

2002/03: Playas de Castellon (Šp.)

2003/04: Boomerang Interviú (Šp.)

2004/05: Charleroi Action 21 (Belg.)

2005/06: Boomerang Interviú (Šp.)

2006/07: Dinamo Moskva (Rus.)

2007/08: ???


Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Slov-matic v UEFA Futsal Cup-e už v pondelok proti Kairatu