Slavia napriek výbornému výkonu nestačila na Aston Villu

SITA|7. nov 2008 o 11:42

Futbalisti českého ligového šampióna Slavie Praha prehrali vo svojom úvodnom dueli F-skupiny Pohára UEFA 2008/09 na domácom ihrisku s anglickou Aston Villou 0:1 (0:1).

PRAHA. Bola to vôbec ich prvá prehra na novom štadióne. V drese Slavie sa predstavila aj dvojica členov kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Matej Krajčík (odohral celý zápas) a Dušan Švento, ktorý nastúpil v 41. minúte.

O jediný presný zásah stretnutia sa postaral nórsky legionár tímu z Birminghamu John Carew. Pred beznádejne vypredaným štadiónom v Edene sa takmer dvojmetrový dlháň presadil v 26. min, keď v pokutovom území tečoval strelu Steva Sidwella. "Zošívaní" boli Angličanom minimálne vyrovnaným súperom, vytvorili si aj niekoľko gólových príležitostí a pri troche šťastia mohli získať určite aspoň bod.

Hráči oboch tímov sa najmä v druhom dejstve predbiehali v zahadzovaní šancí. V domácom drese svoje príležitosti nepremenili Jaroslav Černý, Tomáš Necid či Marek Jarolím. Najlepší strelec Gambrinus ligy T. Necid po zápase povedal: "Je to veľká škoda. Chýbalo nám šťastie. Minimálne na remízu sme mali. V druhom polčase sme si vytvorili šance. V koncovke nám ale chýbal dôraz a väčší pokoj."

Tréner Aston Villy Martin O´Neill pochválil hru pražského klubu. "Bol to výborný zápas. Som samozrejme spokojný s výsledkom a hrou mojich zverencov v prvom polčase. Po prestávke to bolo pre nás veľmi náročné. Slavia predviedla veľmi kvalitný výkon. Nás podržal skvelými zákrokmi brankár. So ziskom troch bodov som spokojný. Po dvoch kolách máme plný počet bodov, ešte minimálne jeden však potrebujeme, aby sme si definitívne zabezpečili postup do ďalšej fázy," cituje anglického kouča oficiálna stránka "červeno-bielych" www.slavia.cz.

Jeho náprotivok z domácej lavičky Karel Jarolím neskrýval sklamanie: "Bol to pre nás nešťastný zápas. Síce sme do stretnutia vstúpili pomerne slušne, ale inak sa prvý polčas nevyvíjal pre nás dobre. Nehrali sme to, čo sme chceli. Pomohla nám prestávka, v druhej polovici hry sme boli aktívnejší ako náš súper vo všetkých smeroch. Škoda, že sa nám nepodarilo premeniť aspoň jednu šancu. Ak by sme vyrovnali, som si istý, že by sme dali aj ďalší gól a Aston Villu sme mohli zdolať."

V druhom dueli F-skupiny prehrali futbalisti MŠK Žilina na pôde slávneho holandského klubu Ajax Amsterdam po dobrom výkone len tesne 0:1 (0:1). Práve Slavia je najbližším protivníkom Žilinčanov, ktorí svojho rivala privítajú na štadióne pod Dubňom o tri týždne, vo štvrtok 27. novembra 2008 o 18.30 h.

F-skupina:

Slavia Praha (ČR) - Aston Villa (Angl.) 0:1 (0:1)

Gól: 26. Carew, rozhodoval: Costas Kapitanis (Cypr.), 20 322 divákov

Zostavy:

Slavia: Vaniak - KRAJČÍK, M. Suchý, Brabec, Hubáček (66. Šenkeřík) - Volešák (46. Belaid), M. Jarolím, Tavares, J. Černý - Šmicer (41. ŠVENTO), T. Necid

Aston Villa: Guzan - Knight, Cuellar, C. Davies, Shorey - C. Gardner, Salifou, Sidwell, A. Young - Agbonlahor (89. G. Barry), Carew (90. Delfouneso)

Tabuľka F-skupiny:

1. Aston Villa 2 2 0 0 3:1 6

2. Hamburger SV 1 1 0 0 2:1 3

3. Ajax Amsterdam 2 1 0 1 2:2 3

---------------------------------------------

4. Slavia Praha 1 0 0 1 0:1 0

5. MŠK Žilina 2 0 0 2 1:3 0

Zostávajúci program F-skupiny:

3. kolo - 27. novembra 2008: MŠK Žilina - Slavia Praha, Hamburger SV - Ajax Amsterdam, Aston Villa - voľno

4. kolo - 4. decembra 2008: Aston Villa - MŠK Žilina, Slavia Praha - Hamburger SV, Ajax Amsterdam - voľno

5. kolo - 17. decembra 2008: Hamburger SV - Aston Villa, Ajax Amsterdam - Slavia Praha, MŠK Žilina - voľno

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Slavia napriek výbornému výkonu nestačila na Aston Villu