Šláger slovenskej extraligy s dominanciou favorita

Tomáš Urban, najlepší strelec Prešova vo včerajšom súboji, zoči voči brankárovi Hlohovca Olejárovi.
Tomáš Urban, najlepší strelec Prešova vo včerajšom súboji, zoči voči brankárovi Hlohovca Olejárovi. (Autor: Viktor Zamborský)
Sportnet|5. mar 2014 o 00:00

Hádzanári Tatrana Prešov porazili Hlohovec o jedenásť gólov.



PREŠOV. V dohrávanom druhom kole nadstavby slovenskej hádzanárskej extraligy hostil majstrovský Prešov vicemajstra z Hlohovca.

Zápasy týchto súperov majú vždy osobitý náboj. V drvivej väčšine z nich suverénne si počínajú prešovskí hádzanári.

Hlohovčania, ktorí v tejto sezóne okrem slovenskej extraligy hrajú aj skupinovú fázu druhej najvýznamnejšej európskej súťaže hádzanárov, Pohár EHF však stále majú ambície dokázať Prešovčanom, že sú im dôstojným súperom.

O to sa pokúšali v domovskom stánku prešovských hádzanárov aj v utorkovom šlágri nadstavbovej časti extraligy.

Po vyrovnanom úvode dominancia Prešova

Stretnutie v úvodných minútach malo vcelku vyrovnaný priebeh. V 9. min. bol stav nerozhodný 5:5. Domáci tím mal o čosi navrch, čo sa týka herných aktivít.

Niektoré akcie však domáci nedotiahli do konca a tak súper z Hlohovca celkom solídne držal krok. V

Sporte sa v priebehu prvej časti hry smoliarsky zranil špílmacher Ľubomír Ďuriš. Po jeho odchode už taktovku hry nemal kto pevne držať v rukách.

Pravda, s výnimkou strelecky disponovaného košického odchovanca v službách Sporty Maroša Baláža.

Aj jeho presnými zásahmi Prešovčania výraznejšie gólovo neodskočili. Až v poslednej desaťminútovke prvého polčasu sa tak udialo a Tatran šiel do kabíny so sedemgólovým náskokom.

Po prestávke Prešov zvýšil svoj náskok až na rozdiel dvanástich gólov. Za tohto stavu tréner Tatrana Peter Hatalčík výrazne obmenil zostavu.

Na ihrisko poslal hráčov z lavičky, ktorí sa šance chytili ako sa patrí. Náskok udržiavali, predviedli zopár veľmi pohľadných akcií a nakoniec sa radovali z presvedčivej výhry.

Prešov aj v tomto súboji potvrdil v slovenskej extralige svoju suverénnu dominanciu.

Hlasy po zápase

Peter Hatalčík, tréner Tatrana: „Do poslednej sekundy to bol z našej strany maximálne koncentrovaný výkon. Všetci hráči nášho tímu si zahrali a myslím, že zápas pričinením všetkých mal dobrú kvalitu. Musím pochváliť zodpovednú hru našich v obrane, spoľahlivé výkony brankárov i nápaditú hru v útoku. Zvládli sme po sebe už druhý ťažký zápas, no ani po ňom si vydýchnuť nemôžeme. Už v piatok hráme v Nových Zámkoch a v nedeľu nadnárodnú ligu v Bosne a Hercegovine. Takže stále je pred nami len tvrdá a tvrdá robota.“

Ľubomír Ďuriš, stredná spojka Sporty Hlohovec: „V prvom polčase došlo k môjmu nepríjemnému zraneniu, nie však pričinením súpera. Šlo o bežný zákrok v zápale boja. Skrátka, chytil som ’koňara’. Nie je to nič vážne. Žiaľ, zvyšok zápasu som sledoval iba z hľadiska. Tatran bol dnes ozaj ’v laufe’. Vyhral úplne zaslúžene, pričom naše mužstvo ale nepodalo zďaleka optimálny výkon.“

Fakty

Tatran Prešov – Sporta Hlohovec 35:24 (17:10)

Zostáva a góly Tatrana: Verkič, Krupa – Rábek 3, Hrstka 5/2, Mi. Urban 1, Krok 3/1, Kristopans 4, Sadovyi, Radčenko, Tumidalský 1, Tomáš Urban 8, Číp 3, Guzy 2, Pejovič 2, Krzysztofik 3, Petro.

Najviac gólov za Sportu: M. Baláž 6, Janíček 5/1, Mazúr 4.

Pokutové hody 6/3 – 3/1, vylúčení 5:6. Rozhodovali Mandák a Rudinský. Divákov 1 245.

leš



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šláger slovenskej extraligy s dominanciou favorita