Skvelí Šatan s Lacom splnili slovenský sen o finále

(Autor: SITA)
Tomáš Prokop|19. máj 2012 o 20:08

Slovenskí hokejisti budú hrať v nedeľu (19.30 h) vo finále majstrovstiev sveta proti Rusku.

Čím hokejisti potešili?

Obranou, srdcom a neskutočnou vôľou. České médiá, českí hráči, aj všetko české písalo o tom, že si na Slovákov veria a po prekonaní švédskej prekážky pôjdu do finále.

Tréner Vůjtek naordinoval svojmu tímu výbornú defenzívnu stratégiu a dá sa povedať, že Čechov sme zdolali českou taktikou.

Čím hokejisti nepotešili?

Negatíva sa píšu ťažko po takomto výkone. Možno trošku rozohrávka, ale s piatimi obrancami sa to dalo čakať.

Kto hral z našich najlepšie?

Všetci a Miroslav Šatan obzvlášť. Tichý zabijak aj v tridsiastichsiedmich rokoch dokazuje, že je stále skvelý. Písalo sa o jeho rýchlosti, pri druhom góle však ukázal, že stále ma v nohách dosť síl. Náš líder, ktorý je pri všetkom podstatnom od olympiády v Lillehammeri, zas dokázal, že pre neho je play off iná súťaž.

Takisto obrovské ďakujem patrí aj brankárovi Jánovi Lacovi, ktorý odolal českému tlaku a podal opäť neuveriteľný výkon. Takisto hral výborne Andrej Sekera či Libor Hudáček, ktorý pri treťom góle nestratil nervy a skvele vyšachoval brankára Kovářa.

Kto hral z našich najhoršie?

Chyby by sa našli, aj slabšie výkony jednotlivcov, ale každú chybu Slováci napravili a hrali výborne. Najmä našich päť obrancov, ktorí po zranení Tomáša Starostu vydržali české nájazdy.

Čo nám zápas ukázal?

Že v Hartwall aréne s Českom neprehrávame. Tri zápasy, jedna remíza, dve výhry. Viera a pevná obrana nás posunula do finále proti Rusom. Chlapci nám všetkým opäť ukázali, že náš hokej stále môže prekvapiť a presadiť sa medzi najlepšími.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Skvelí Šatan s Lacom splnili slovenský sen o finále