Škutka: Takéto šance by sa mali premieňať

Sportnet|1. jún 2009 o 00:00

Košickí futbalisti naháňali 3. miesto, no nakoniec by im ani víťazstvo v derby nestačilo na bronzový stupienok. S remízou boli spokojné obe strany.



KOŠICE. O čosi bližšie k víťazstvu boli domáci hráči. Škutka však dve výborné príležitosti v priebehu siedmich minút zahodil, keď nechal vyniknúť brankára Tatrana, ktorý sa v nadstavenom čase vyznamenal i pri priamom kope Kuzmu.

Mrzia ho zahodené možnosti

"Prvá šanca bola vyloženejšia. Stál som asi tri kroky pred bránou, keď sa ku mne odrazila lopta. Hodil som sa do tohto streleckého pokusu, ale trafil som len brankára. Je však pravda, že na loptu som sa len doťahoval a netrafil som ju najlepšie. Navyše ma hosťujúci hráči ťahali dozadu. Každopádne bola to tutovka a takéto šance by sa mali premieňať. Pri druhej šanci mi Miro Viazanka pekne posunul spätnú prihrávku, loptu som mal ideálne na pravačku, z prvej som vystrelil, no len do stredu brány, kde stál brankár," opísal nevyužité možnosti útočník MFK. Ak by Prešovčania nevyrovnali, zahodené šance by Škutku až tak nemrzeli. "Víťazstvo by bolo určite krajšie, no teraz s tým už nič nenarobím. Mrzí ma to."

Rozmyslel si to

Kanonier MFK Ján Novák sa po zápase nemusel nikde ponáhľať, ako jeho spoluhráči, ktorí sa rozpŕchli na dovolenky. Teší sa na reprezentačnú pozvánku na kvalifikačný duel so San Marínom. Pred ním si urobil náladu dvanástym gólom v corgoňligovej sezóne. Navyše na svojom konte má i šesť presných zásahov v Slovenskom pohári. "Osemnásť gólov na sezónu je pekné číslo, no mal som pridať viac gólov. Mal som na to dosť príležitostí. Nedarilo sa mi prelomiť streleckú smolu, aby mi to začalo skôr sypať," konštatoval Ján Novák. Proti Prešovu sa prezentoval výborne zahraným priamym kopom, keď z 25 m nachytal brankára Al-Rashidiho. "Najprv som chcel loptu napáliť prudko priehlavkom, no potom som si všimol, že brankár stojí až priveľmi pri svojej pravej žrdi. Skúsil som teda technickú strelu okolo hráčov v múre a vyšlo to. Chcel som loptu trafiť ešte viac k ľavej žrdi brankára Prešova, ale lopta aj tak skončila v sieti, keď ju už gólman nestihol vyraziť. Hneď, ako som vystrelil, som pozeral za loptou. Videl som, že ju má, no zrazu prešla pod jeho telom do brány," začudoval sa Novák.

"Malý Maňa" s dobrými pocitmi

Pred týždňom oslávil Uroš Matič 19. narodeniny a v sobotu k nim dostal krásny darček v podobe prvého štartu medzi seniormi v najvyššej súťaži. Mladší brata Nemanju "Maňu" Matiča prišiel na ihrisko v 70. minúte a po 20 minútach schádzal z ihriska v dobrej nálade. "Som veľmi šťastný, že som mohol nastúpiť. Zo svojho štartu mám pekný pocit. Myslím si, že som sa dobre ukázal v tomto stretnutí." Pred premiérou nepociťoval žiadne vnútorné napätie. "Ani na to nebolo času. Nastupoval som na ihrisko v pohode. S chlapcami sa veľmi dobre poznám a aj atmosféra v mužstve je veľmi dobrá. Z tohto pohľadu som teda nemal žiaden problém. Hralo sa mi veľmi dobre. Akurát ma mrzí, že sme neudržali vedenie 1:0. Už som veril, že sa so sezónou i svojimi fanúšikmi rozlúčime víťazstvom. Nevyšlo to, ale nevadí, aj tak máme za sebou úspešnú sezónu," podotkol Uroš Matič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Škutka: Takéto šance by sa mali premieňať