Škandál v slovenskom basketbale: Manažéri si nadávajú, hrozí bojkot finále

Michal Rančík.
Michal Rančík. (Autor: TASR)
SITA|4. máj 2013 o 11:27

Manažér Komárna odkázal interistom, že nemajú "gule ani chrbticu".

BRATISLAVA. Najvyššia slovenská basketbalová súťaž Slovak Sport.TV Basket extraliga mužov sa možno nedočká tradičného vyvrcholenia v podobe finálovej série. Ako informuje sobotňajšie vydanie denníka Šport, tím MBK Rieker Komárno zvažuje svoj štart vo finálovej sérii proti Interu Bratislava.

Úvahy o bojkote finále naštartovala kauza štartu Martina Rančíka za Inter Bratislava proti Nitre v piatok semifinálovom zápase aj napriek trom technickým chybám na jeho konte.

Hráč nemal podľa pravidiel nastúpiť v rozhodujúcom piatom zápase za Inter, napriek tomu, že tak spravil, hracia komisia zápas nekontumovala v prospech Nitry.

"Pokiaľ nastúpime na finále, urobíme tak len preto, že si to zaslúžia hráči a ľudia okolo basketbalu za celú sezónu. Jeden môj známy mi raz povedal: 'Keď človek urobí chybu, vie ju aj napraviť. Potrebuje však mať na to gule.' A ja doplním aj chrbtovú kosť. Inter nemá chrbticu ani gule," cituje Šport manažéra MBK Rieker Komárno Jozefa Paulika.

Svoju účasť v sérii o bronz prehodnocuje aj tím BK Edymax SPU Nitra. "Odmietame sa zúčastňovať na takomto cirkuse, avšak rozhodnutie si nechávame na pondelok,“ povedal pre Šport prezident nitrianskeho klubu Stanislav Michalík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Škandál v slovenskom basketbale: Manažéri si nadávajú, hrozí bojkot finále