Skalický využil šancu v KHL a bude bojovať o MS

P. Skalický v najvýchodnejšom bode KHL. Vladivostok leží v blízkosti hraníc so Severnou Kóreou.
P. Skalický v najvýchodnejšom bode KHL. Vladivostok leží v blízkosti hraníc so Severnou Kóreou. (Autor: archív)
Sportnet|12. mar 2016 o 00:00

Zdalo sa, že bude bojovať o miesto v Košiciach, ale napokon sa stal hráčom bratislavského Slovana.

Pavol Skalický zažil prelomový ročník medzi seniormi. Ešte v máji sa zdalo, že bude bojovať o miesto v Košiciach, ale napokon zamieril na opačný koniec Slovenska a stal sa hráčom bratislavského Slovana. Spoľahlivé výkony v KHL mu vyniesli aj miestenku v reprezentácii.

KOŠICE. Pred sezónou prišiel spišskonovoveský odchovanec do východoslovenskej metropoly, no s úradujúcim majstrom absolvoval iba letnú prípravu a už sa nevrátil.

Jeho materský klub totiž vyhodnotil ponuku z KHL ako atraktívnejšiu.

„Do Slovana ma predala Spišská Nová Ves a ja som o tom nerozhodoval. Ponúknutá príležitosť ma však veľmi potešila a využil som ju,“ objasnil nečakanú zmenu.

Ak by Skalický ostal v Košiciach, je veľmi pravdepodobné, že by nezažil taký rýchly vzostup.

V belasom drese totiž pravidelne hrával a svoju úlohu vo štvrtej formácii si plnil nad očakávania.

„Spočiatku možno boli obavy, že nedostanem toľko priestoru, ale sústredil som sa iba na svoje výkony a chcel som trénerovi splatiť dôveru. Snažil som sa hrať jednoducho, nič na tom nemeniť a myslím si, že mi to celkom vyšlo,“ povedal 20-ročný krídelník.

Počas štyroch sezón v KHL vyskúšal Slovan Bratislava viacero mladých hráčov. Pozícia v checking line však väčšine talentov nesadla a mala skôr negatívny efekt. V Skalického prípade to bolo naopak.

„Každý chce hrať viac, vo vyššej formácii, ale ja som mladý hráč. Bol som vďačný za každú šancu, ktorú som dostal a keď som mal priestor, snažil som sa dať do hry všetko a ukázať, čo vo mne je.“

Z bitky si odniesol monokel

Na svoj vek má Pavol bohaté skúsenosti s mužským hokejom. V našej najvyššej súťaži hrával za HK Orange 20 či HC Košice a vyskúšal si aj pôsobenie vo švédskom tíme Örebrö HK, v ktorom naskočil do jedného duelu SHL.

Kontinentálna hokejová liga je však niekde inde, a tak bol prechod medzi európsku elitu ťažký.

„Je to kvalitná súťaž, kde hrajú top hráči a presadiť sa medzi nimi bolo skutočne náročné. Bodov mohlo byť aj viac, keby som premenil ďalšie šance, ale som rád aj za to,“ hodnotil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Skalický využil šancu v KHL a bude bojovať o MS