Sion si v Európskej lige definitívne nezahrá

TASR|15. dec 2011 o 17:10

Švajčiarsky futbalový klub FC Sion neuspel v spore s Európskou futbalovou úniou (UEFA) v snahe o návrat do Európskej ligy.

LAUSANNE.

Športový arbitrážny súd v Lausanne podporil rozhodnutie UEFA o vyradení FC Sion zo súťaže, pretože za švajčiarsky celok v predkole súťaže proti Celticu Glasgow nastúpili hráči, ktorí neboli oprávnení hrať. Sion navyše musí zaplatiť súdne trovy vo výške 42 500 dolárov.

"Toto rozhodnutie jednoznačne schválili traja členovia arbitrážneho súdu," uvádza sa vo vyhlásení. CAS podľa vlastných slov zdôvodní svoje rozhodnutie v "najbližších týždňoch".

Sion má teraz 30 dní na to, aby sa odvolal na Najvyšší švajčiarsky súd, ktorý ešte môže toto rozhodnutie zvrátiť. "Klub sa čoskoro obráti na Švajčiarsky federálny súd. CAS neposkytuje žiadne záruky nezávislosti, najmä, ak rozhodujú arbitrážni rozhodcovia. Taktiež je v rozpore s normami národného a medzinárodného práva," uvádza sa vo vyhlásení FC Sion.

Sion bojoval voči verdiktu UEFA, ktorá dodatočne skontumovala augustové zápasy predkola EL so Celticom Glasgow 3:0 v prospech škótskeho mužstva s odôvodnením, že Sion postavil do oboch stretnutí hráčov v rozpore s pravidlami. Sion mal síce po súčte oboch výsledkov (3:1) postúpiť, no po rozhodnutí UEFA sa v skupine s Atleticom Madrid, Rennes a Udinese predstavil Celtic.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Sion si v Európskej lige definitívne nezahrá