Šinglár verí v postup, ale západniari budú iná káva

S Košicami by rád znova zažil veľké zápasy. Tak ako v lete 2014 v  Európskej lige proti Libercu.
S Košicami by rád znova zažil veľké zápasy. Tak ako v lete 2014 v  Európskej lige proti Libercu. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Daniel Dedina|8. mar 2017 o 00:00

Ocenenie je zadosťučinenie za celú kariéru.

KOŠICE. Zhovárať sa s Petrom Šinglárom je vždy zaujímavá vec, či už je téma futbalová alebo mimofutbalová problematika.

Výborný hráč i človek, zmapovanie kariéry ktorého by zabralo nemálo priestoru, je známy širokým úsmevom a nekonvenčnými hláškami, ktorými ozdobí prakticky každý rozhovor.

Začali sme na aktuálnu nôtu. Aj v súčasnosti stabilne kvalitné výkony Petra Šinglára na ihrisku a taktiež jeho úvodné zbieranie trénerských ostrohov v pozícii asistenta trénera Jozefa Majoroša v FC VSS Košice zavážili v radoch elitných košických novinárov natoľko, že si ako jediný futbalový zástupca vyslúžil v rámci ankety Športová osobnosť Košíc (ŠOK) miestenku v hlavnej kategórii Top 10.

Ujde sa aj spoluhráčom

„Milo ma to prekvapilo. Som vďačný za túto nomináciu, dostal som sa medzi plejádu úspešných športovcov. Zároveň je to pre mňa zadosťučinenie za to, čomu som sa venoval odmala,“ hovoril 37-ročný futbalista majúci na svojom konte 136 štartov v najvyššej slovenskej, 97 v českej a 20 v poľskej súťaži.

V piatich zápasoch si obliekol reprezentačný dres Slovenska, na klubovej úrovni si zahral aj v európskych pohároch.

Pravidlá kabíny zvyknú byť v týchto prípadoch nemilosrdné a za niečo podobné sa zvykne „cvakať“ podľa stanoveného sadzobníka.

Bude v prípade Petra Šinglára poľahčujúca okolnosť to, že je doslova klubový inventár?

„Zatiaľ mi nikto nič nenaznačil. Asi ale budem musieť niečo vymyslieť, aby aj ostatní chlapci v mužstva z toho mali nejaký pôžitok,“ smial sa populárny „Šingi“ po prebratí ocenenia.

Zmena cieľa v priebehu sezóny

Neobišli sme, pochopiteľne, ani futbalovú tému. FC VSS Košice má výborne rozohranú sezónu, po jeseni vedie východnú skupinu II. ligy s desaťbodovým náskokom pred Bardejovom a výrazne navrch má aktuálne aj v porovnaní s mužstvami zo západu. Z

ákonite sa preto na jazyk tlačí otázka o postupových ambíciách Košičanov.

„Ciele sa počas sezóny zmenili. Zo začiatku to možno vyzeralo ináč, ale všetci v mužstve sme na jeseň ukázali, že sa chceme o ten postup pobiť. Dúfam, že sme sa poučili z minulej sezóny a títo chlapci dokážu, že nielen chcú, ale aj majú na to, aby hrávali v najvyššej súťaži. Súčasné postavenie v tabuľke nám jednoducho velí, aby sme sa pokúsili ísť vyššie. Ak by to tak nebolo, bolo by to zlé,“ priznal bez horúčkovitého rozmýšľania Šinglár.

Samotné slovo postup však vyriekol s opatrnosťou, pretože si je dobre vedomý, že k nemu ešte vedie dlhá cesta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šinglár verí v postup, ale západniari budú iná káva