Šinglár by mal byť do začiatku jari fit

Peter Šinglár. Na jar by chcel hrať pravidelne.
Peter Šinglár. Na jar by chcel hrať pravidelne. (Autor: tasr/afp)
Sportnet|28. jan 2010 o 00:00

Tesne pred odletom na zimné sústredenie v Turecku sme na letisku zastihli Petra Šinglára. Tento slovenský futbalový legionár pôsobiaci vo Wisle Krakov sa tešil na zraz, lebo konečne by sa mal objaviť na trávniku.

Po dlhom čase.

KRAKOV. V minulom roku bol sužovaný niekoľkými zraneniami, ktoré ho odstavili, a tak namiesto toho, aby sa uchádzal o miesto v družine štátneho trénera Vladimíra Weissa, musel čeliť nepríjemnostiam a vleklej maródke.

Smoliarske obdobie

Najprv ho smola zastihla vlani na letnom sústredení v Rakúsku, keď sa zranil počas prípravného zápasu. Poranil si meniskus a podstúpil operáciu. Nasledovala dlhšia pauza. Keď sa skončila, dlho sa nezohrial v zostave Wisly, keďže hneď v prvom majstrovskom zápase proti Polonii Bytom si zase natiahol stehenný sval na pravej nohe. Takže jeseň bola v háji.

"Teraz už postupne trápim organizmus, robím rozcvičky, aby si telo privykalo na záťaž. Pomaličky sa zapojím aj do hier s chlapcami," podotkol východniar, ktorý sa v poľskej najvyššej súťaži ocitol po prestupe z Liberca. V Krakove sa tešil z titulu majstra Poľska, potom sa však začalo obdobie neúrody a absencií. "Teraz som k dispozícii na prípravné merania síl a ak to pôjde všetko podľa plánu, do začiatku jarnej odvety by som mal byť celkom fit. Uvidíme, čo noha dovolí," konštatoval tento bek.

Klub, v ktorom pôsobí, je pred odvetou na prvom mieste tabuľky. Chce obhájiť titul a dostať sa znovu do Ligy majstrov. To sú méty, ktoré lákajú aj Šinglára. Rád by bol pri tom, keď sa budú rozdávať rozhodujúce karty.

Chce sa dať dokopy

I napriek tomu, že bol niekoľko mesiacov herne mimo, v klube nepadla ani zmienka o tom, že by mal prípadne meniť dres. "Túžim sa dať dokopy a pomôcť tímu," prezradil borec, ktorý má kontrakt platný do leta 2011. Všetci slovenskí hráči účinkujúci v krajine našich severných susedov sú momentálne v tieni nášho reprezentačného gólmana Jána Muchu. "Jeho meno každý deň rezonuje v tunajších médiách. O prípadnom transfere sa hovorí a píše veľmi často. Oprávnene mu novinári i fanúšikovia venujú mimoriadnu pozornosť, lebo Jano si to zaslúži vzhľadom na svoje mimoriadne kvalitné a vyrovnané výkony počas dlhšieho obdobia."

Legia navrhla údajne kontrakt rodákovi z Belej nad Cirochou vo výške 350-tisíc eur. Je to vôbec reálna cifra alebo si médiá vymýšľali? "To neviem posúdiť, ale nazdávam sa, že je to možné, lebo podobný bonus už v poľskej lige predtým bol," odpovedal spoľahlivý bek, ktorý bol pred časom aj členom národného tímu, ale potom z neho vypadol. Prispeli k tomu i nešťastné zranenia.

Spýtali sme sa ho preto, či ešte uvažuje o tom, že by prípadne svojou hrou požiadal o miestenku vo výbere V. Weissa a začal sa uchádzať aj o prípadnú účasť na majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike? "Nad tým nerozmýšľam. V prvom rade sa chcem dostať do pôvodne výkonnostnej fazóny a pravidelne nastupovať. To ostatné prinesie čas. Pokiaľ sa mi bude dariť v klube, je možné, že si ma všimnú i iní," dodal P. Šinglár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šinglár by mal byť do začiatku jari fit