Šimčo úspešný jarný štart nepreceňuje

Na defenzíve sa pracuje. Košičan Kavka sa vrhá do strely Prešovčana Kroba.
Na defenzíve sa pracuje. Košičan Kavka sa vrhá do strely Prešovčana Kroba. (Autor: sita)
Sportnet|8. mar 2012 o 00:00

Lepšie to už na rozhraní jesennej a jarnej sezóny Corgoň ligy pre futbalistov MFK Košice ani nemohlo vypáliť.

V poslednom jesennom kole porazili doma rozdielom triedy (3:0) Dunajskú Stredu, v prvom jarnom si priviezli tri body z Prešova. „Vypaľovacia“ pointa je v tom, že v oboch prípadoch išlo o súperov, ktorí žlto-modrým najviac strpčovali život počas záchranárskych prác.

KOŠICE. Zverenci Ladislava Šimča šliapli do pedálov hneď po štarte jarnej etapy najvyššej súťaže, možno považovať víťazstvo na prémii v Prešove za rozhodujúci trhák sezóny?

„Rozhodujúci trhák to určite ešte nie je, ale je to pre nás veľmi dôležité víťazstvo, ktoré môže vniesť do našich radov väčší pokoj,“ nechce kouč MFK pripustiť, aby jeho mužstvo prepálilo tempo, čo by sa mu v závere sezóny mohlo vypomstiť.

Úvod je však veľmi pozitívny, nielen čo sa týka výsledku. Aj keď výkon „vraňarov“ na pasienkoch „koňarov“ nebol ani zďaleka stopercentný.

V Prešove to bol najmä test novotou voňajúcej obrannej formácie, a to tréner Šimčo potreboval.

„Vedel som, že v prvom jarnom kole možno očakávať bojovný zápas. Trošku som sa obával terénu, ale napokon bol pripravený celkom slušne, akurát že fúkal ohromný vietor. Z našej strany mi chýbala väčšia kvalita, aktivita smerom hore po získaní lopty, a takisto aj väčšia aktivita v defenzívnej činnosti v stredovej zóne. V prvom polčase mal Prešov veľa šancí, takže vzadu to určite nebolo stopercentné, ale chlapci sa budú ďalej zohrávať a snažiť sa, aby tých technických chýb či chýb v postavení bolo v budúcnosti čo najmenej, aby sa súper nedostával do takých ľahkých šancí ako Prešovčania. Čo sa týka nasadenia a hernej disciplíny, v tom nemám hráčom čo vytýkať, a na tom sa dá stavať.“

Tých deväť bodov, čo majú momentálne Košičania na Prešov a Dunajskú Stredu, je už solídny náskok, a o čosi bližšie je horná polovica tabuľky, šiesty Ružomberok má navrch iba o sedem bodov. Čo tak pobaviť sa trochu aj na túto tému?

„Stále tvrdím, že pre nás je reálne to siedme či ôsme miesto v tabuľke, tam niekde by sme sa mohli pohybovať. Možno, keby sme na jeseň nepostrácali zbytočne niektoré body v dobre rozohraných zápasoch, a keby sme na jar mali aj trošku šťastia, mohli by sme uvažovať aj o vyšších priečkach. Ale ja dobrý štart do jarnej sezóny a víťazstvo v Prešove nechcem nijako preceňovať, lebo teraz nás čakajú všetko ťažkí súperi, Slovan, Senica, Žilina a Trnava, ktorí nás poriadne preveria. Ak dokážeme s nimi bodovať, potom nemusí byť pre nás horná polovica tabuľky až tak vzdialená...“

Na Milinkoviča sú pripravení

Prvý lupienok z ťažkého zápasového štvorlístka odtrhnú Košičania už túto nedeľu, v Čermeli hostia Slovan.

„Práve ste ma zastihli pri štúdiu jeho zápasov. Pozerám si nejaké videá už od šiestej ráno. Akosi som už nevedel zaspať, tak som si povedal, poďme na to, teraz je dobrá chvíľa, s čerstvými myšlienkami sa pustiť do prípravy na Slovan. Pre mňa je najpodstatnejší ich najčerstvejší zápas s Dunajskou Stredou, kde Vlado Weiss trochu pozmenil rozostavenie, na čo sa musíme pripraviť.“

Miesto v jeho základnej zostave si už vybojoval aj Marko Milinkovič, ktorý ešte donedávna robil radosť košickým fanúšikom. Odkedy prestúpil do Slovana, v Košiciach ešte nehral, aj keď im už stihol dať dva ligové góly v belasom drese.

„Marko je vynikajúci technický futbalista, ale my naňho nikoho z našich hráčov neobetujeme, nechystáme naňho osobku. Musíme ho však prísne dostupovať, nepustiť ho k tomu, aby pracoval s loptou,“ dobre pozná tréner MFK jeho kvality.

Víťazi volieb budú už v nedeľu známi. A pomôžu im k tomu aj hlasy futbalistov... „Samozrejme, že si voľby nemôžem nechať ujsť. V sobotu odvolíme, a v nedeľu zvíťazíme nad Slovanom,“ chystá sa na výnimočný víkend Ladislav Šimčo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šimčo úspešný jarný štart nepreceňuje