SFZ schválil príspevok 248 uchádzačom v Projekte rekonštrukcie štadiónov

Jána Kováčika opätovne zvolili za šéfa zväzu.
Jána Kováčika opätovne zvolili za šéfa zväzu. (Autor: TASR/AP)
TASR|14. mar 2018 o 16:01

Zväz zverejnil aj zoznam úspešných žiadateľov.

BRATISLAVA. Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu (VV SFZ) na svojom zasadnutí v pondelok 12. marca prerokoval a schválil návrh rozdelenia finančných príspevkov v rámci II. etapy Projektu podpory rekonštrukcie a výstavby futbalovej infraštruktúry.

Do stanoveného termínu 31. januára 2018 SFZ dostal 478 žiadostí o poskytnutie finančného príspevku.

Sedemčlenná pracovná skupina v rámci výberového procesu preskúmala všetky zaslané žiadosti a na základe stanovených kritérií odporučila VV SFZ poskytnúť finančný príspevok 248 uchádzačom.

"V rámci II. etapy SFZ prerozdelí finančné príspevky v celkovej výške 3 304 000 eur. Úspešní žiadatelia dostanú finančný príspevok vo výške od 10 do 50-tisíc eur. S úspešnými uchádzačmi bude v najbližšej dobe uzavretá zmluva o spolupráci, ktorá stanovuje podmienky čerpania príspevku.

Zoznam úspešných žiadateľov môžete nájsť na tomto odkaze: http://www.futbalsfz.sk/2290.

Druhá etapa projektu priamo nadväzuje na prvú, v ktorej sa medzi 158 úspešných uchádzačov prerozdelili finančné prostriedky v celkovej hodnote 2 696 000 eur. Momentálne vrcholí proces podpisu zmlúv o spolupráci s úspešnými uchádzačmi. Všetky podmienky už splnilo šesť z nich a dostali finančný príspevok v celkovej výške 96 500 eur.

Finančné prostriedky určené pre I. a II. etapu projektu v celkovej výške 6 miliónov eur SFZ poskytol resp. poskytne v rokoch 2017 a 2018 na základe zmluvy o poskytnutí finančných prostriedkov zo štátneho rozpočtu, uzatvorenej medzi Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR a SFZ," informoval SFZ v komuniké zverejnenom na oficiálnom webe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»SFZ schválil príspevok 248 uchádzačom v Projekte rekonštrukcie štadiónov