Šesťgólový koncert Sobrančana Čižmára

Prvýkrát dal šesť gólov. T. Čižmár (vpravo) si zgustol na celku Poproča.
Prvýkrát dal šesť gólov. T. Čižmár (vpravo) si zgustol na celku Poproča. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|12. jún 2014 o 00:00

Všetky zaznamenal v prvom polčase a poskočil na prvé miesto tabuľky kanonierov, o ktoré sa delí s Lipnickým zo Šace.



SOBRANCE. Sobranský útočník Tomáš Čižmár sa opäť raz strelecky utrhol z reťaze.

V nedeľňajšom súboji 29. kola piatej ligy skupiny Juh proti Poproču zaznamenal šesť presných zásahov a vrchovatou mierou sa pričinil k jednoznačnému víťazstvu svojho celku 8:1 (7:0).

A v neposlednom rade vylepšil aj vlastné strelecké štatistiky, po nedeli má na konte už 25 gólov.

Všetky v prvom polčase

Strelecký koncert odštartoval T. Čižmár v ôsmej minúte duelu a o ďalších štrnásť minút sa tešil už zo svojho štvrtého gólu do popročskej siete. Aj v ďalšom priebehu úvodného dejstva bol pri chuti a pridal ešte dva góly.

„Som veľmi rád, že sa mi takto darilo, škoda len, že po prestávke som už ďalšie presné zásahy nepridal. Spoluhráči mi už nechceli prihrávať,“ usmieval sa 27-ročný zakončovateľ.

„Pred zápasom som si hovoril, že chcem dať aspoň päť gólov, aby som sa ešte priblížil k čelu tabuľky kanonierov, a podarilo sa. Bol som nabudený a užíval som si ho. Musím sa však poďakovať aj chlapcom z tímu, bez pomoci ktorých by som toľko gólov nedal.“

U mužov premiérovo

Vďaka šesťgólovému nástrelu do siete predposledného mužstva tabuľky sa rodák zo Sečoviec dotiahol na najlepšieho strelca súťaže Dávida Lipnického zo Šace. Obaja majú aktuálne na svojom konte 25 zásahov do čierneho.

„Ja som však neodohral všetky zápasy, vynechal som až sedem, neviem koľko duelov, potreboval na toľko gólov Lipnický. Nečakal som, že sa mi bude až tak dariť počas sezóny, pretože kvôli pracovným povinnostiam vynechávam tréningy. So sebou som spokojný, ako mužstvo sme však mali byť v tabuľke vyššie, lebo máme kvalitný káder, no trošku nás brzdili zranenia,“ hovoril kanonier MFK, ktorý šesť gólov v jednom zápase ešte u mužov nikdy predtým nedal.

Chcú skončiť piati

Zverenci trénera Róberta Babiča figurujú pred posledným stretnutím sezóny na šiestej priečke.

Najlepšie môžu skončiť piati, to však musia v záverečnom súboji v Michaľanoch vyhrať a ich konkurent Kalša nemôže triumfovať v Strážskom.

„Michaľany sa v domácom prostredí budú chcieť rozlúčiť výhrou, takže budeme to tam mať ťažké. Tri body však chceme aj my a zabojujeme o ne,“ tvrdil T. Čižmár, ktorý so spoluhráčmi v ostatných troch dueloch zabodoval naplno.

„Čižo“ v rozlúčkovom súboji bude so svojimi súpermi na diaľku bojovať aj o honor najlepšieho strelca súťaže.

„Ešte nikdy v seniorskej kategórii sa mi to nepodarilo. Dúfam, že nejaký gól strelím.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šesťgólový koncert Sobrančana Čižmára