Senica zrušila sériu žilinských futbalistov bez prehry, vyhrala 2:1

(Autor: ČTK)
Ladislav Harsányi|19. nov 2010 o 20:00

V predohrávanom šlágri 17. kola Corgoň ligy Senica uštedrila lídrovi tabuľky zo Žiliny prvú prehru v sezóne. Hosťom tak generálka na zápas Ligy majstrov proti Chelsea nevyšla.

SENICA. Futbalisti MŠK Žilina si vyskúšali svoju formu pred utorkovým zápasom Ligy majstrov proti Chelsea na Záhorí. Tréner hostí Pavel Hapal v zostave príliš neexperimentoval. Kombinácie sťažoval obom mužstvám šmykľavý, dažďom vytrvalo podmáčaný trávnik. Tak senickí ako aj žilinskí hráči kazili veľa prihrávok.

Mužstvá sa snažili o útočný futbal, v prvom polčase bolo o čosi viac vzruchu v žilinskej šestnástke. Do nej nebezpečne centrovali domáci a v obrane Žiliny nevládla zrovna harmónia. Problémy s prihrávkou, respektíve rozohrávkou mal najmä Piaček.

Z domáceho tímu usilovne strieľal Piroska, pred súperovu bránku nabiehal stopér Pillár, ktorý sa ocitol v 12. min pred Dúbravkom - lopta mu však odskočila. Ofenzívu Žiliny sa snažil podporiť pravý obranca Angelovič, o streľbu zdiaľky sa pokúšal Guldan, brankár Bolek musel zasahovať po strele Majtána či hlavičke Oravca.

Začiatkom druhého polčasu sa dážď premenil na silný lejak, čo ešte viac komplikovalo život aktérom zápasu. Ten však bol oveľa živší ako počas prvých 45. minút. Hoci domáci vstúpili do druhej časti hry agilne, po necelých desiatich minútach udreli hostia: do Majtánovej prihrávky vložil hlavu Oravec a Žilinčania šli do vedenia.

Kuriózny gól Dúbravkovi

Ten sa s deviatimi gólmi dotiahol na vedúceho strelca Corgoň ligy - svojho spoluhráča Majtána. Hra sa potom pritvrdila, na ihrisku pribudlo nervozity. Rozhodcovia po hodine hry obrali hostí o gólovú šancu, keď akciu nesprávne zastavili pre ofsajd.

Vyrovnanie prišlo po kurióznej situácii, keď v 65. min po Divišovom centri si loptu vrazil pod vlastné brvno brankár Žiliny Dúbravka. A zverenci Pavla Hapala mohli byť radi, keď o čosi neskôr Kóňa v dobrej pozícii hlavou bránku minul.

S remízou sa nechcel uspokojiť ani jeden tím, čo držalo divákov napätí. Striedajúci Martin Ďurica potom zahral z pravej strany priamy kop, v šestnástke najvyššie vyskočil Smetana, ktorý hlavou od brvna do siete poslal do vedenia domácich.

Seničania ukončili 25-zápasovú žilinskú šnúru bez prehry, ktorú majster odštartoval ešte začiatkom apríla. Záhoráci obrali tohto súpera najprv v Źiline o dva body po remíze 0:0 a teraz im vzali všetky tri po zaslúženom víťazstve 2:1.

Senica - Žilina 2:1 (0:0)

Góly: 65. Diviš, 79. Smetana - 54. Oravec, ŽK: 37. Piroška, 61. Petrán - 33. Angelovič, 78. Pečalka, 1298 divákov.

SENICA: Bolek - Merzič, R. Pillár, Križko, Petrán (67. Ďurica) - Wijlaars - Jaroslav Diviš (90. Juhász), T. Kóňa, Piroska, Lukšík - O. Smetana. ŽILINA: Dúbravka - S. Angelovič, Piaček, Pečalka, Gergel - Ľ. Guldan (82. Zošák) - Vladavič, Bello, Jež - T. Oravec, T. Majtán (72. Ceesay)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Senica zrušila sériu žilinských futbalistov bez prehry, vyhrala 2:1