Šéf FIFA o rasistoch na futbale: Títo idioti sú všade. Treba proti ním bojovať

Gianni Infantino sa vyjadril aj na tému rasizmu na štadiónoch.
Gianni Infantino sa vyjadril aj na tému rasizmu na štadiónoch. (Autor: TASR/AP)
TASR|9. máj 2017 o 13:46

Gianni Infantino chce problém rasizmu v Taliansku riešiť so šéfom tamojšieho zväzu i futbalistom Sulleyom Muntarim.

Čo sa stalo?

Futbalista Pescary Sulley Muntari sa sťažoval rozhodcovi v zápase na ihrisku Cagliari po tom, ako ho domáci fanúšikovia rasisticky urážali. Ten ho však za protesty vylúčil.

MANAMA. Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino odsúdil rasizmus na štadiónoch a vyzval na spoločný boj proti rasovej neznášanlivosti. Zároveň vyjadril podporu ghanskému futbalistovi Sulleymu Muntarimu, ktorý pôvodne dostal trest za to, že sa u hlavného rozhodcu sťažoval na rasistické pokriky fanúšikov súpera.

"Nanešťastie sú títo idioti všade, treba proti nim bojovať," citovala agentúra DPA Infantina. Šéf FIFA pred zasadnutím organizácie v Bahrajne dodal, že plánuje spoločný rozhovor s prezidentom Talianskej futbalovej asociácie Carlom Tavecchiom i samotným Muntarim.

"Na probléme budeme pracovať spoločne," dodal.

Muntari, ktorý hráva v talianskej Serii A za Delfino Pescara 1936, nedohral minulotýždňový duel na ihrisku Cagliari. V závere stretnutia sa išiel po tom, ako ho domáci fanúšikovia rasisticky urážali, sťažovať k hlavnému rozhodcovi.

Ten ho však za protesty vylúčil.

Muntari červenú kartu od arbitra ani nevidel, už predtým sa rozhodol na protest proti nečinnosti rozhodcov opustiť trávnik. Za červenú kartu pôvodne dostal jednozápasový dištanc, ktorý mu neskôr vedie ligy zrušilo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Šéf FIFA o rasistoch na futbale: Títo idioti sú všade. Treba proti ním bojovať