Šedových tridsaťdva zápasov bez streleného gólu

Michal Šeda už 32 zápasov čaká na prvý gól v sezóne.
Michal Šeda už 32 zápasov čaká na prvý gól v sezóne. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|21. dec 2010 o 00:00

Pred Vianocami odohrajú košickí hokejisti v extralige ešte dve kolá. Dnes sa predstavia v Banskej Bystrici a vo štvrtok na Slovane.

Ešte pred Silvestrom čaká oceliarov zápas v Poprade a so starým rokom sa rozlúčia 30. decembra domácim vystúpením v Steel Aréne so Žilinou.

KOŠICE. Pred košickými hokejistami sú tri náročné zápasy. Už dnes s treťou Banskou Bystricou, ktorú v tejto sezóne zverenci trénera Rostislava Čadu trikrát zdolali. Najskôr doma 3:2 po predĺžení, potom vyhrali 5:2 pod Urpínom a po rovnakom výsledku zdolali baranov aj naposledy v Steel Aréne.

Prestávka potešila

V najvyššej súťaži bola viac ako týždeň reprezentačná prestávka. Majster ju strávil na prvom mieste. Pred pauzou víťazil, napriek tomu si obranca HC Michal Šeda pochvaľoval pár dní bez zápasov. "Je pravda, že sme vyhrávali, ale tých zápasov bolo veľa, potrebovali sme zregenerovať a potrénovať. Všetci sme sa na prestávku tešili a veríme, že po nej z nás bude sršať energia a že prídu ďalšie víťazstvá."

Nepokaziť si záver roka

V košickom tábore je dobrá nálada. A mužstvo by si ju chcelo udržať až do sviatkov. Na to sú potrebné vydarené vystúpenia. "Je jedno či sú sviatky, alebo nie, tak či tak chceme vyhrávať. Úspešní chceme byť aj po Vianociach a pred Silvestrom. Dúfam, že si ten záver roka nepokazíme," optimistom je český legionár Michal Šeda, ktorý vie, že Banská Bystrica, hoci v poslednom čase párkrát zakopla, má svoju kvalitu. "V prvom rade sa pozeráme na svoj výkon. Ak bude ten na úrovni, obstojíme. Banskú Bystricu sme trikrát zdolali, ale každý zápas je iný. Verím, že tak skoro na nás barani recept nenájdu."

Vlani prišli jeho chvíle medzi sviatkami

Šeda odohral v tomto ročníku extraligy 32 zápasov, päť ich vynechal kvôli otrasu mozgu. Nazbieral päť asistencií, no na prvý gól v sezóne stále len čaká. "Dúfam, že to už dlho nepotrvá a aj ja sa dočkám," želá si zadák, ktorý v minulej sezóne dal osem gólov, nazbieral 17 kanadských bodov a na to potreboval 42 stretnutí. "Už by bolo načase tú streleckú smolu prelomiť. Ale keďže vyhrávame, tak ma to až tak neštve. Stalo sa mi už predtým, že som tak dlho čakal na gól. Bolo to v Pardubiciach. Len v poslednej sezóne sa mi darilo aj v koncovke, no ak sa dobre pamätám, rozstrieľal som sa na konci roka 2009," zalovil Michal v pamäti. A mal pravdu. Prvý gól v košickom drese dal pri druhom štarte v polovici novembra. No a potom sa presadil dvakrát medzi sviatkami, keď 29. decembra skóroval so Žilinou a 31. 12. s Nitrou. Ak by sa mala história opakovať, Šedove chvíle klopú na dvere...

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šedových tridsaťdva zápasov bez streleného gólu