Sečovskí hádzanári klopú na extraligovú bránu

Hádzanári Sečoviec. Sú veľmi blízko k postupu do extraligy.
Hádzanári Sečoviec. Sú veľmi blízko k postupu do extraligy. (Autor: archív klubu)
Róbert Andrejov|22. máj 2015 o 00:00

V prvom barážovom súboji zdolali Pezinok o sedem gólov, v odvete tiež myslia na výhru.

Vrátia sa po ôsmich rokoch do extraligy?

SEČOVCE. Hádzanári ŠK Noxwel Sečovce majú našliapnuté k celkovému víťazstvu v prvej lige aj k vybojovaniu extraligovej miestenky.

Zemplínčania totiž zvíťazili v prvom barážovom stretnutí o postup do najvyššej súťaže nad Pezinkom na domácej palubovke 34:27 (17:14), takže do nedeľňajšej odvety vstúpia so solídnym sedemgólovým náskokom.

„Ešte si nedovolíme tvrdiť, že sme jednou nohou v extralige, stále sú šance 50 na 50. Stať sa ešte môže všeličo a v hádzanej zvlášť,“ vyjadril sa tréner Sečoviec Slavomír Seman.

Strácali veľa lôpt

Sečovčania sa do baráže dostali aj napriek tomu, že základnú časť východnej skupiny prvej ligy nevyhrali.

Obsadili až druhú priečku za rezervou Prešova, ktorá však do baráže ísť nemohla, preto šancu dostal práve ŠK Noxwel.

Na pezinského súpera sa „semanovci“ zodpovedne pripravili, čo im prinieslo ovocie v podobe víťazstva o sedem gólov.

„Mali sme ho naštudovaného, videli sme ho hrať. Bál som sa však toho, že chlapci budú premotivovaní a budú si uvedomovať zodpovednosť, že hrá sa na odvetu a je veľmi dôležité vyhrať prvý zápas o dosť gólov. Pod psychickým tlakom sme urobili veľa chýb, chceli sme dávať rýchle a ľahké góly aj za cenu risku a postrácali sme množstvo lôpt. Musím však povedať, že aj súper hral dobre, hral pomaly, nikam sa neponáhľal, veď ani nemal kde,“ skonštatoval kormidelník S. Seman, ktorý sa priznal, že taký vysoký triumf svojho tímu očakával.

Spomenul si na staré časy

Prvý krok v boji o extraligu, v ktorej sečovskí muži hrali naposledy ešte v sezóne 2006/07, Zemplínčanom vyšiel, ešte je potrebné zvládnuť odvetu na pôde ŠKH Agrokarpaty.

Bude sedemgólové víťazstvo stačiť na postup?

„Dúfam, že bude. Urobíme všetko pre to, aby sme vyšli lepšie z tohto dvojzápasu my. Teraz sú na ťahu Pezinčania, oni budú musieť naháňať nás. Nechceme však upustiť od našej hry, ale musíme hrať viac takticky. Na súpera si pripravíme nové veci. Chceme vyhrať aj v nedeľu.“

Pre Sečovce je táto sezóna iba prvou od návratu do prvej ligy po dvojročnej odmlke a hneď môže byť vyšperkovaná postupom do najvyššej súťaže.

„Je to pre nás odmena a vyvrcholenie celej našej roboty. Ľudia nás v sobotu povzbudili, za čo im chcem poďakovať, atmosféra bola skvelá, pripomínalo mi to časy, keď sme hrali o titul. Oni chcú také zápasy, aký bol teraz, keď nebolo rozhodnuté už do polčasu. Chlapci chcú zabojovať o extraligu, verím, že nám to vyjde,“ dodal S. Seman.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sečovskí hádzanári klopú na extraligovú bránu