Šatan bol rád, že potešili divákov

Osobnosť. Miroslav Šatan ukázal svoje umenie aj v Košiciach.
Osobnosť. Miroslav Šatan ukázal svoje umenie aj v Košiciach. (Autor: Judita Čermáková)
Marián Špacai|18. apr 2011 o 00:00

Miroslav Šatan v piatok v Steel Aréne ukázal, že napriek pribúdajúcim rôčkom to stále vie. Prvé takty streleckého koncertu Slovákov v dueli so Švédmi dirigoval práve on. Peknými nahrávkami na prvé dva góly.



KOŠICE. Suverénne víťazstvo 5:1 v odvete so Švédskom dvihlo náladu v slovenskom tábore.

"Dnes sme mali lepší začiatok, takže zaslúžený výsledok pre nás. Aj diváci nás hnali povzbudzovaním celý zápas," skonštatoval Šatan. Oproti stredajšej prehre 2:5 s rovnakým súperom to bolo úplne iné. "V prvom zápase sme urobili nejaké chybičky na úvod, ale dnes sme to vedeli opraviť. Boli sme oveľa agresívnejší v prvej tretine a hneď sme si vytvorili náskok. Od začiatku do konca sme to potom v podstate už kontrolovali."

Skúsený harcovník chválil košické obecenstvo, ktoré sa bavilo a vytvorilo príjemnú kulisu. "Výborná atmosféra. Diváci nás povzbudzovali oveľa viac ako v stredu, takže aj preto je dobré, že sme ich výsledkom potešili."

Na dobrej ceste

Tridsaťšesťročný útočník moskovského Dinama toho v tejto sezóne veľa neodohral. Do ruskej KHL zamieril až v januári, navyše, zlomili mu zápästie a znova celý mesiac pauzoval. Jeho piatkové akcie však ukazujú, že do formy sa celkom zreteľne dostáva. "Od zápasu k zápasu je to lepšie. Dlhá prestávka sa pomaly vymazáva pribúdajúcimi hernými skúsenosťami a pomaly sa do toho dostávam. Je to cítiť, aj mužstvo hrá stále lepšie a lepšie, aj keď zostava sa ešte mení."

Šatan teda verí, že tím bude na očakávaný domáci svetový šampionát pripravené na výbornú. "Myslím, že všetko je na dobrej ceste," dodal.

M. ŠATAN V REPREZENTÁCII

v reprezentácii je prakticky od jej zrodu, pomohol jej z C-kategórie do béčka a odtiaľ zase do áčka (na MS C i MS B nastrieľal po sedem gólov)

štartoval na ôsmich MS, dal na nich 28 gólov

pri zlate 2002, striebre 2000 i bronze 2003 mal vždy na hrudi kapitánske céčko

na MS 2000 bol najlepším strelcom turnaja, na MS 2002 najproduktívnejším hráčom a stal sa najužitočnejším hráčom šampionátu

so 71 reprezentačnými gólmi (v 137 zápasoch) je historickým kráľom strelcov Slovenska.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šatan bol rád, že potešili divákov