Šarišanke zobral body ligový nováčik

Sportnet|15. jan 2014 o 00:00

Petržalka pricestovala na zápas do Prešova s vizitkou víťaza prvej časti súťaže skupiny Západ.

Nie je nováčik ako nováčik. Ženský hokejový klub z bratislavskej Petržalky hrá síce najvyššiu slovenskú hokejovú súťaž premiérovo, no počína si nadmieru úspešne.

PREŠOV. Hokejistky Petržalky sú síce nováčikom, no s veľmi kvalitným kádrom. Jedna kompletná formácia tohto družstva je zložená zo slovenských reprezentantiek. Nuž a práve dve z nich, Celárová a Moravčíková, sa podpísali pod tesnú výhru Petržalky na prešovskom ľade.

„Obidva dal hosťujúci tím na začiatku druhej tretiny. Pri oboch sme doplatili na slabšiu koncentráciu,“ poukázal tréner ŽHK 2000 Šarišanka Prešov Jaroslav Baláž.

„Inak, bolo nám jasné, že to bude náročný súboj so silným súperom. Vcelku to bola vyrovnaná partia. Gólové príležitosti sa striedali na oboch stranách. Boli však i herné úseky, kedy navrch malo naše družstvo. Pri našej početnej prevahe na ľade sme znížili na rozdiel gólu. V tretej tretine si vynútili aj miernu prevahu. Moje zverenky sa predviedli kvalitným výkonom, príkladne bojovali do posledných okamihov kvalitného duelu. Predsa len, Petržalka má momentálne viac skúsenejších hráčok, čo napokon podľa mňa rozhodlo.“

Štatistika

Prešov – Petržalka 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

Šarišanka: Kvaková, Pavláková – Čurmová, N. Paľová, Cziszerová, Szalabyová, Jašová – Lukovínyová, S. Štofaníková, Mi. Stašová – Fortunová, Kollová, Mišková – Fedoročková, J. Štofaníková, Čarnoká. Gól domácich vsietila Mišková.

leš

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šarišanke zobral body ligový nováčik