Brankári sa zranili, tak zaklopali do vedľajšej šatne. Švédka od mužov gól v hre nedostala

Sara Grahnová v predzápasovom rozkorčuľovaní.
Sara Grahnová v predzápasovom rozkorčuľovaní. (Autor: Instagram/Lulea)
Sportnet|31. aug 2023 o 14:17

Vyhlásili ju za hviezdu zápasu.

BRATISLAVA. Šanca, ktorá sa viackrát nezopakuje. Švédska hokejová brankárka Sara Grahnová dostala príležitosť vo švédskej najvyššej súťaži (SHL) za mužský tím Luleå v prípravnom zápase proti Kärätu Oulu z Fínska. 

Švédsky tím trápi zdravotný stav brankárov. Naviac, aj juniorský tím hral v rovnaký čas. V klube nezaváhali a zaklopali do susednej šatne.

Vedeli presne za kým majú ísť – Sara Grahnová je špičková hokejista, štvornásobná majsterka Švédska a účastníčka desiatich šampionátov. 

Tridsaťštyriročná brankárka nastúpila do stretnutia ako dvojka. 

Príležitosť dostala v druhej tretine za nepriaznivého stavu 2:4. Za svoj chrbát nepustila ani jednu strelu. Jej tím dokázal vyrovnať a zápas dospel až k samostatným nájazdom. 

V nich už inkasovala a na cenné víťazstvo napokon nedosiahla. Napriek tomu bola spokojná. 

„Bola to zábava. Takúto príležitosť je treba využiť. Snažila som sa si to užiť a hrať najlepšie, ako viem. Ak by sa ma spýtali, či by som chcela znova chytať, nepovedala by som nie. Hralo sa na vysokej úrovni a chce to viac tréningu, aby som sa udržala na úrovni SHL,“ povedala o zápase pre Sportbladet

Brankárku dokonca vyhlásili za najlepšiu hráčku v zápase. 

„Bola ohromná. Už na rozkorčuľovaní si viedla veľmi dobre,“ pochválila domáca hviezda Linus Omark, ktorý po zápase venoval spoluhráčke na pamiatku puk. Švédsky útočník je majster sveta z roku 2017 a bývalý hráč Edmontonu Oilers. 

Aký je rozdiel medzi ženským a mužským hokejom?

„Rýchlosť a intenzita sú vyššie. Na ľade sú väčší a silnejší hráči, takže je jasné, že tam je rozdiel. Musíte rýchlejšie premýšľať.

Nemáte toľko času ako v ženskej lige a je dôležité pohotovo reagovať. Či to bola jednorazová záležitosť, netuším. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť,“ doplnila. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Švédsko»SHL - Svenska hockeyligan»Brankári sa zranili, tak zaklopali do vedľajšej šatne. Švédka od mužov gól v hre nedostala