Bennett nebude na Tour obhajovať zelený dres, nahradí ho Cavendish

Sam Bennett na Tour de France 2020.
Sam Bennett na Tour de France 2020. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|21. jún 2021 o 16:19 (aktualizované 21. jún 2021 o 16:49)

Doplatil na zranenie kolena.

BRATISLAVA. Írsky cyklista Sam Bennett sa nepredstaví na tohtoročných pretekoch Tour de France. Tridsaťročný šprintér mal obhajovať zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže, ktorú vlani vyhral o 96 bodov pred Petrom Saganom. 

V sezóne mal však problémy s pravým kolenom a napokon ho v nominácii tímu Deceuninck – Quick-Step nahradil skúsený Mark Cavendish.

"Netreba hovoriť, že som veľmi sklamaný. Mrzí ma, že nemôžem obhajovať svoj zelený dres na Tour de France. Pred pár týždňami som mal počas tréningu malú nehodu a poranil som si koleno.

Aj keď zranenie, ktoré som utrpel, je krátkodobé, až príliš ovplyvnilo môj tréning na najväčšie cyklistické preteky na svete a nezostalo mi dosť času na to, aby som bol fit. Tour si ma zaslúži v mojej najlepšej forme. Prajem celému tímu úspešné tri týždne na francúzskych cestách," povedal Bennett pre tímový web.

Namiesto Íra sa na Tour de France predstaví Mark Cavendish. Naposledy tomu tak bolo v roku 2018, no vtedy preteky nedokončil. Na Tour vyhral v kariére už 30 etáp, pričom na rekordéra Eddyho Merckxa stráca len štyri víťazstvá. 

"Som rád, že sa vraciam na Tour de France s tímom Deceuninck – Quick-Step. Samozrejme, okolnosti v súvislosti so Samom mohli byť lepšie. Vlani absolvoval špeciálnu Tour a je mi ľúto, že nemôže obhájiť zelený dres.

Zároveň som však nadšený z toho, že sa môžem vrátiť na preteky, ku ktorým mám špeciálny vzťah a kde som písal históriu. Sú to najväčšie preteky a urobím všetko pre to, aby som túto príležitosť chytil oboma rukami," uviedol Cavendish.

Lídrom tímu bude úradujúci majster sveta Julian Alaphilippe.

Okrem neho a Cavendisha sa na Tour de France predstavia aj ďalší šprintér Davide Ballerini, víťaz pretekov Okolo Flámska Kasper Asgreen a tiež Michael Morkov, Mattia Cattaneo, Tim Declercq a Dries Devenyns.

Tour de France

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2021»Bennett nebude na Tour obhajovať zelený dres, nahradí ho Cavendish