Šalkauskéová nesúhlasila so znížením platu, odišla

Iveta ŠalkauskéováV Good Angels svoje pôsobenie ukončila.
Iveta ŠalkauskéováV Good Angels svoje pôsobenie ukončila. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|26. nov 2011 o 00:00

Litovčanka Iveta Šalkauskéová už nie je v tábore slovenského majstra Good Angels Košice. Takmer dvojmetrová basketbalistka z Košíc odišla.

Pivotka nepristala na nové podmienky, ktoré jej klub navrhol, a tak je celkom možné, že túto situáciu vyrieši až arbitráž medzinárodnej basketbalovej federácie FIBA.

KOŠICE. Litovská basketbalistka Iveta Šalkauskéová toho v Košiciach veľa neukázala. Od tejto legionárky si klub sľuboval veľa, ale výkonmi nepresvedčila a na palubovke trávila v Eurolige minimum času.

„Iveta Šalkauskéová u nás ukončila svoje pôsobenie. Odišla. A je možné, že sa to bude riešiť na arbitráži FIBA. Do pondelka bude jasné, ktorým smerom sa to bude uberať. Či prípad skončí na arbitráži, alebo vzťah ukončíme korektne. Na ťahu je jej agent. Litovčanka mala u nás garantovanú profesionálnu zmluvu do konca sezóny. Ide o to, kto je vlastne porušil. Skúšali sme sa s ňou dohodnúť na znížení podmienok. Nesúhlasila a odišla,“ komentoval situáciu generálny manažér Good Angels Košice Daniel Jendrichovský.

Niekdajšia hráčka tureckého Besiktasu, francúzskych klubov Lille a Bourges, maďarského Szolnoku či litovského tímu Lietuvos Telekomas Vilnius nepatrila medzi opory košického družstva.

„Povedali sme jej, že od nej očakávame ďaleko viac. Mala k nám prísť pripravená na sezónu a neprišla. A dohnať to manko sa jej nepodarilo, výkonmi bola sklamaním. Ťahalo sa to dva mesiace. Museli sme jej navrhnúť zníženie kontraktu. S tým však nesúhlasila,“ povedal Jednrichovský na margo litovskej legionárky, na ktorej miesto už náhradu nehľadá. Na nákupy nemá finančné prostriedky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šalkauskéová nesúhlasila so znížením platu, odišla